Nanu (MFP): O sa continuam ceea ce a fost un mare succes anul trecut, anume obligatiunile de retail

Data publicarii: 02-02-2017 | Economie

Statul vrea sa continue emisiunea Fidelis, de obligatiuni pentru populatie, a declarat, joi, Stefan Nanu, director al Trezoreriei in cadrul Ministerului Finantelor Publice (MFP), la conferinta 'Piata de capital din Romania - Urmatoarele dezvoltari capitale'.

"O să continuăm ceea ce a fost un mare succes anul trecut, obligațiunile de retail prin bursă... Anul trecut, am îmbunătățit multe din caracteristici. A fost o emisiune de mare succes și primim în continuare multe întrebări când va veni următoarea emisiune. Deci, o să ne apucăm în curând de lucru pentru continuarea acestui program Fidelis", a spus Ștefan Nanu.

Acesta a precizat că se observă din ce în ce mai mult potențial din partea cererii venită dinspre retail, pentru că rata economisirii crește, iar depozitele bancare nu sunt unele care să satisfacă din punct de vedere al remunerării așteptările investitorilor.

"Avem în plan să începem operațiuni de administrare a pasivelor, probabil în a doua partea a anului. O să folosim tot banca centrală ca și agent, deci vom face buy back și switches", a declarat Ștefan Nanu.

Acesta a afirmat că, pentru a îmbunătăți piața titlurilor de stat, ministerul are consultări cu piața, cu fondurile de pensii, cu fondurile de investiții, cu dealerii primari și încearcă să se plieze pe cererea acestora.

Nanu a adăugat că țelul MFP îl reprezintă trecerea instrumentelor financiare pe care le emite la categoria de active din portofoliile fondurilor globale, în prezent fiind active în portofoliile fondurilor care activează în piețele emergente, pentru că România nu mai oferă un potențial de randament așa cum oferă alte țări emergente.

Sursa: Agerpress