Zboruri anulate si intarzieri in Germania, ca urmare a grevei personalului la sol de pe doua aeroporturi din Berlin

Data publicarii: 16-02-2017 | Economie

Peste 200 de zboruri au fost anulate joi pe cele doua aeroporturi din Berlin, in urma unei greve a personalului la sol, care solicita o majorare salariala de un euro pe ora, transmite Deutsche Welle.

Sindicatul Verdi a cerut membrilor săi de la aeroporturile Tegel și Schoenefeld din Berlin să înceteze lucrul timp de șase ore, începând cu ora locală 4:00 a.m. (04:00 GMT). Autoritățile aeroportuare au anunțat că 156 de zboruri au fost anulate pe aeroportul Tegel și 54 pe aeroportul Schönefeld.

O grevă similară desfășurată săptămâna trecută a provocat anularea a peste 130 de zboruri.

Sindicatul a trimis pasagerilor o scrisoare deschisă spunând că regretă întârzierile și anularea zborurilor, dând vina pe companiile aeriene și furnizorii de servicii la sol.

"Într-un bilet de avion, costul serviciilor oferite în timpul staționării pe aeroporturi este în medie de 10%. La un bilet de 100 de euro, costul este de zece euro. O creștere de aproximativ 10% ar majora prețul biletului cu doar un euro", se arată în scrisoare.

Sindicatul a cerut o majorare salarială de la aproximativ 11 euro pe oră la 12 euro pe oră în cadrul unui an. Conducerea a oferit o creștere anuală de 0,10 euro în următorii patru ani.

Activitatea companiilor aeriene Lufthansa, Air Berlin, easyJet și Ryanair a fost afectată de apelul la grevă al angajaților de la aeroporturile din Berlin.

Sursa: Agerpress