Doua proiecte de investitii in judetele Ilfov si Maramures din fonduri UE vor putea fi terminate pana in 2020

Data publicarii: 22-02-2017 | Economie

Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, a aprobat fazarea a doua proiecte majore din judetele Ilfov si Maramures, care au fost incepute intre 2007 - 2013 si vor putea fi terminate in actuala perioada de programare, informeaza, miercuri, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

"Asigurarea unor servicii de alimentare cu apă și de management al deșeurilor de calitate este esențială, în primul rând, pentru sănătatea cetățenilor noștri. Mă bucur că putem ajuta autoritățile locale și regionale din România să finalizeze aceste proiecte, atât de importante pentru comunitățile lor, cu ajutorul fondurilor europene", a declarat comisarul pentru politică regională, Corina Crețu.

Potrivit unui comunicat al Reprezentanței CE, în județul Ilfov, proiectul vizează reabilitarea și modernizarea infrastructurii de apă și a sistemului de canalizare. Proiectul este cofinanțat prin Fondul de coeziune, cu aproximativ 54 de milioane de euro. Se are în vedere extinderea și reabilitarea surselor de apă freatică, a conductelor de apă și a unor stații de tratare și clorurare.

De asemenea, proiectul prevede construcția și reabilitarea unor rezervoare de apă și a unor stații de pompare. Printre municipalitățile vizate se numără Pantelimon, Dobroiești, Bragadiru, Cornetu, Domnești, Ciorogârla, Brănești și Cernica.

Totodată, în județul Maramureș, se urmărește dezvoltarea sistemului de management integrat al deșeurilor. Cofinanțarea din partea Uniunii Europene, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, este de aproape 14 milioane de euro, avându-se în vedere investiții în colectarea deșeurilor, inclusiv cea selectivă, precum și transportul, transferul, tratarea și depozitarea acestora. Depozitele neconforme cu standardele europene vor fi închise sau reabilitate.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: