Ministerul Economiei va avea un secretar de stat care va coordona domeniul afaceri europene

Data publicarii: 02-03-2017 | Economie

Ministerul Economiei va avea un secretar de stat care va coordona domeniul afaceri europene si programe comunitare, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern publicat pe site-ul institutiei.

În context, proiectul de act normativ prevede că Serviciul Afaceri Europene și Relații Internaționale se va transforma în Direcția Afaceri Europene și Programe Comunitare, în condițiile necesității îndeplinirii măsurilor din Programul de Guvernare și a impulsionării atragerii de fonduri europene, precizează nota de fundamentare.

Potrivit acesteia, redimensionarea structurii de afaceri europene din cadrul ministerului este necesară cu atât mai mult cu cât preluarea primei președinții a Consiliului UE în 2019 va reprezenta o oportunitate pentru crearea unui profil economic sustenabil.

Pe de altă parte, în document se precizează că vor fi desființate Serviciul Securitate Economică Națională și Serviciul Protecția Consumatorilor, a Invențiilor și Mărcilor iar posturile aferente acestor servicii vor fi utilizate pentru înființarea postului de secretar de stat, a cabinetului corespunzător și pentru redimensionarea altor structuri organizatorice cu deficit de personal (structura juridică, arhivă, unitatea de politici publice).

După adoptarea actului normativ menționat, conducerea Ministerului Economiei va fi asigurată de ministrul Economiei, ajutat în activitatea sa de 4 secretari de stat.

'Consolidarea stabilității macroeconomice prin promovarea de programe și proiecte constituie în acest context o prioritate, sens în care se impune elaborarea și implementarea de programe și proiecte. Un pilon principal al dezvoltării și competitivității îl reprezintă creșterea potențialului economiei. Statul poate juca, în condițiile legii, un rol important prin Fondul Suveran de Investiții și Dezvoltare, prin investiții în industrie. Prin programele și proiectele definite, economia poate oferi încredere investitorilor și consumatorilor', se arată în nota de fundamentare.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: