Constanta: Ministrul Turismului a dat asigurari ca impozitul specific va putea fi platit la termen

Data publicarii: 03-03-2017 | Economie

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a dat asigurari celor aproape 80 de reprezentanti ai companiilor de turism, prezenti la simpozionul "Turismul pe litoralul romanesc in sezonul 2017", de la Constanta, ca, in cursul saptamanii viitoare, vor fi publicate in Monitorul Oficial normele de aplicare a Legii 70/2016 privind impozitul specific aplicat unitatilor de cazare si alimentatie publica din turism.

Potrivit ministrului, Legea impozitului specific în turism, care care se aplică de anul acesta, va opera conform termenului stabilit.

"Legea impozitului specific în turism a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2017 și termenul pentru prima plată a impozitului este până la 25 iulie a.c. Toți operatorii economici care intră sub incidența prevederilor acestei legi vor putea să-și plătească impozitul la termen. Eu cred că săptămâna viitoare vom semna ordinul comun pentru normele de aplicare a acestei legi, împreună cu Ministerul Finanțelor Publice și documentul va fi publicat în Monitorul Oficial", a dat asigurări ministrul Mircea Titus Dobre, inițiatorul acestei legi.

Sursa: Agerpress