Consultarile pe tema proiectului de lege a salarizarii unitare continua joi cu reprezentantii sindicatelor din Educatie

Data publicarii: 07-03-2017 | Economie

Consultarile pe tema proiectului de lege privind salarizarea unitara continua joi, 9 martie, cand ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, si ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social, Gabriel Petrea, se vor intalni cu reprezentantii sindicatelor din Educatie.

Discuțiile pe marginea salarizării unitare au început luni, când au fost chemați la consultări reprezentanți ai sindicatelor din ordine publică, și au continuat marți cu sindicatele din Sănătate.

Ministrul Muncii a precizat marți că, în urma aprobării acestei legi, salariile se vor majora treptat, în următorii patru ani, începând cu 1 ianuarie 2018, iar cele mai mari creșteri vor fi în domeniul apărării, în condițiile în care, în prezent, salariul unui soldat pornește de la 700 de lei.

Într-un interviu acordat AGERPRES la sfârșitul lunii februarie, Lia Olguța Vasilescu arăta că Legea salarizării unitare va separa salariile de indemnizații și ar putea fi trimisă direct Parlamentului pentru a fi asumată de coaliția majoritară.

De asemenea, ministrul Muncii a explicat că în noua lege a salarizării veniturile vor fi împărțite în două categorii: salarii și indemnizații.

În replică, reprezentanții CNS Cartel Alfa au solicitat ministrului Muncii să abandoneze propunerea de separare a salariilor de indemnizații, pe care o consideră "încă o aroganță a aleșilor noștri".

Sursa: Agerpress