Mircea Dobre: Romania va avea birouri de promovare turistica in strainatate si doreste un post permanent in board-ul OMT

Data publicarii: 08-03-2017 | Economie

Trimisul special al AGERPRES, Daniel Badea, transmite: Romania are in plan infiintarea unor birouri de promovare turistica in strainatate, dintre care unul la Madrid, iar, in acelasi timp vizeaza obtinerea unui post permanent in board-ul Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT), a afirmat ministrul Turismului, Mircea Dobre, in cadrul unei intalniri cu oficiali ai OMT, organizata in marja Targului International de Turism de la Berlin ((Internationale Tourismus Börse).

Delegația oficială a Ministerului Turismului participă, în perioada 7-10 martie, la cel mai mare târg de turism din lume, iar în prima zi a evenimentului ministrul Mircea Dobre, însoțit de secretarul de stat Cristina Tărteață, s-a întâlnit în capitala Germaniei atât cu secretarul general al Organizației Mondiale a Turismului, Taleb Rifai, cât și directorul general pentru Europa al OMT, Isabel Garana.

Ministrul român al Turismului a menționat, în timpul discuțiilor, importanța care se acordă la acest moment turismului la nivel guvernamental, dat fiind faptul că acest sector este înțeles ca o șansă la dezvoltarea economică a României.

Oficialul român le-a vorbit reprezentanților OMT despre planurile de promovare a României pe plan internațional și a punctat câteva obiective pe termen scurt ale ministerului pe care îl conduce: înființarea unor birouri de promovare în străinătate, dintre care unul la Madrid, intrarea țării noastre în structurile de conducere ale OMT și obținerea unui post permanent în boardul OMT pentru România.

România a deținut președinția Consiliului Executiv al OMT în perioada 2012-2013.

În acest context, secretarul general al OMT, Taleb Rifai, s-a declarat un susținător al României în demersul țării noastre de a deveni un jucător important pe piața internațională a turismului, afirmând că "orice succes al dumneavoastră și al României va fi și succesul meu, ca secretar general și al Organizației Mondiale a Turismului".

De altfel, forul internațional a anunțat că va pune la dispoziția României expertiză pentru a atingerea obiectivelor propuse.

Punctual, oficialii Ministerului Turismului și cei ai OMT au analizat oportunitatea realizării unor proiecte comune, posibilitățile României de a beneficia de finanțări nerambursabile prin programele transnaționale în care țara noastră este parte, respectiv Strategia Dunării și Convenția Carpatică. Ministrul Dobre și-a asumat implicarea activă a României în proiectul Silk Road, inițiat de OMT, care vizează dezvoltarea economică a țărilor partenere, turismul fiind unul dintre sectoarele vizate, urmând ruta vechiului Drum al Mătăsii. Secretarul general al OMT și ministrul Mircea Dobre au convenit o agendă comună de întâlniri, pentru a discuta evoluția proiectelor propuse', se menționează în comunicatul ministerului de resort, transmis ulterior întâlnirii dintre cei patru oficiali.

Ministerul Turismului promovează România la cel mai mare târg de turism din lume, Internationale Tourismus Börse (ITB), care are loc de miercuri până duminică în Berlin, Germania.

Pe toată perioada târgului vor avea loc demonstrații de încondeiat ouă, olărit — ceramică de Cucuteni, realizare și design de port popular românesc și bijuterii tradiționale. Înalți oficiali ai țărilor prezente la târg, tour-operatori, jurnaliști români și străini sunt invitați să ne cunoască muzica, dansurile populare, gastronomia tradițională la "Seara Românească", un eveniment care îi are ca amfitrioni pe Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, respectiv Mircea Titus Dobre, ministrul Turismului.

În cadrul evenimentului vor performa Ansamblul "Dor Românesc" din Bistrița — Năsăud, județ partener al ediției din acest an al ministerului la ITB Berlin, și Jezebel, interpretă de muzica tradițională românească în stil rock, jazz și operă.

La ediția din acest an a ITB Berlin, la standul României își prezintă ofertele 40 de expozanți, tour-operatori, administrații publice și asociații de promovare, din toată țara.

Standul României are o suprafață de 239 de metri pătrați în complexul expozițional care totalizează circa 160.000 de metri pătrați. România are o participare constantă la acest târg, dedicat atât specialiștilor din domeniul turismului, cât și vizitatorilor, încă din 1970.

În acest an, partenerul oficial al ITB Berlin este Botswana, conform parteneriatului semnat, în 2016, de ministrul Turismului Tshekedi Khama al II-lea și Christian Göke, CEO al Messe Berlin GmbH. Republica Botswana a fost prezentă la ITB Berlin, în fiecare an, din 1984.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: