Turismul ecvestru romanesc, promovat in premiera la Targul International de Turism din Berlin

Data publicarii: 08-03-2017 | Economie

Trimisul special al AGERPRES, Daniel Badea, transmite: Romania promoveaza in premiera, in acest an, turismul ecvestru la Targul International de Turism de la Berlin, in conditiile in care 152 de pensiuni autohtone dispun de cai, iar 35 dintre acestea pot organiza in conditii bune trasee ecvestre, potrivit tour-operatorului care a adus la standul national acest tip de agrement.

"Participăm pentru prima dată la Târgul de Turism de la Berlin. Suntem foarte încântați, pentru că este o piață foarte mare de desfacere în ceea ce privește turismul ecvestru. Noi știm exact cărei piețe ne adresăm, pentru că mulți germani sunt în căutare de astfel de aventuri la noi în țară. De aceea, noi am venit astăzi aici să ne prezentăm ofertele și să le arătăm turiștilor germani ce țară minunată avem, văzută din alt unghi. Practic, văzută din șaua calului, România se vede altfel, cu o sumedenie de obiective turistice, unde poți avea cine tradiționale în natură, poți participa la diverse activități", a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Florina Ioanid, managerul tour-operatorului Equestrian Adventures.

Ea a precizat că turismul ecvestru românesc este în continuă dezvoltare, apărând pe piață în urmă cu 5-6 ani.

"Turismul ecvestru românesc este într-o continuă creștere și este pe piață încă de acum 5-6 ani, iar noi, ca agenție tour-operatoare pe nișa ecvestră, am venit în Germania pentru că nemții reprezintă o piață foarte bună. După datele noastre, există în România în jur de 152 de pensiuni care dispun de cai, dar dintre acestea aproximativ 35 pot organiza în condiții de siguranță și ridicate din punct de vedere calitativ trasee ecvestre. Noi le promovăm pe toate, pentru că toate trebuie promovate, dar în măsura cererilor", a adăugat Florina Ioanid.

Potrivit sursei citate, cerere pentru acest tip de turism există și în țara noastră, "însă noi vrem să le arătăm străinilor mai mult din România, să descopere mai multe obiective turistice, tradițiile românești și toate locurile importante".

Ministerul Turismului promovează România la cel mai mare târg de turism din lume, Internationale Tourismus Börse (ITB), care are loc de miercuri până duminică în Berlin, Germania.

Pe toată perioada târgului vor avea loc demonstrații de încondeiat ouă, olărit — ceramică de Cucuteni, realizare și design de port popular românesc și bijuterii tradiționale. Înalți oficiali ai țărilor prezente la târg, tour-operatori, jurnaliști români și străini sunt invitați să ne cunoască muzica, dansurile populare, gastronomia tradițională la "Seara Românească", un eveniment care îi are ca amfitrioni pe Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, respectiv Mircea Titus Dobre, ministrul Turismului.

În cadrul evenimentului vor performa Ansamblul "Dor Românesc" din Bistrița — Năsăud, județ partener al ediției din acest an al ministerului la ITB Berlin, și Jezebel, interpretă de muzica tradițională românească în stil rock, jazz și operă.

La ediția din acest an a ITB Berlin, la standul României își prezintă ofertele 40 de expozanți, tour-operatori, administrații publice și asociații de promovare, din toată țara.

Standul României are o suprafață de 239 de metri pătrați în complexul expozițional care totalizează circa 160.000 de metri pătrați. România are o participare constantă la acest târg, dedicat atât specialiștilor din domeniul turismului, cât și vizitatorilor, încă din 1970.

În acest an, partenerul oficial al ITB Berlin este Botswana, conform parteneriatului semnat, în 2016, de ministrul Turismului Tshekedi Khama al II-lea și Christian Göke, CEO al Messe Berlin GmbH. Republica Botswana a fost prezentă la ITB Berlin, în fiecare an, din 1984.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: