Apa Nova Bucuresti va investi 129 de milioane de lei pentru modernizarea retelei de apa si canal, in 2017 (director)

Data publicarii: 14-03-2017 | Economie

Totalul investitiilor realizate de Apa Nova Bucuresti in anul 2016 a fost de 129 de milioane de lei, iar pentru 2017 este prevazut acelasi buget de investitii, care se va orienta masiv catre reabilitarea retelei de canalizare, a declarat, marti, Alexandru Moldovan directorul Departamentului operare si mentenanta Apa Nova Bucuresti, intr-o conferinta de presa.

"Din analiza făcută de specialiștii noștri privind vechimea rețelei de canalizare — unele sunt mai vechi de 100 de ani — s-a stabilit ca procentul masiv de investiții să fie în anii următori în rețeaua de canalizare. Astfel, vor fi reabilitați 19,5 kilometri de rețea de canalizare, cele mai importante lucrări fiind colectoarele de pe Șoseaua Mihai Bravu și Bulevardul Corneliu Coposu, dar toate vor fi în coordonare cu lucrările majore ale PMB (...)", a spus Moldovan.

Potrivit sursei citate, Apa Nova București a intervenit anul trecut la remedierea a peste 7.000 de avarii pe rețeaua de apă potabilă și la peste 14.000 de reclamații pe rețeaua de canalizare, numărul de reclamații fiind în scădere cu circa 25% față de anul 2011, când a început operarea integrată a sistemului de apă și canalizare.

De asemenea, tot în anul 2016 au fost curățate 26.483 guri de scurgere și 263 km de rețea de canalizare.

Pe partea de investiții, au fost modernizați 20,5 km rețea de apă, principalele lucrări fiind în zona Teiul Doamnei (1,7 km), Izvor Coșbuc (1,7 km), Iuliu Maniu (1,2 km), iar pe partea de 4,8 km rețea de canalizare, cele mai importante lucrări au fost pe str. Floreasca, Piața Sudului, Izvorul Oltului.

Directorul Apa Nova București a precizat că toate investițiile făcute în cei 16 ani de concesiune (aproximativ 400 milioane de euro) au fost asigurate exclusiv din fonduri proprii, în condițiile în care Apa Nova nu primește subvenții din bani publici, contribuind însă la bugetul local prin dividendele plătite Primăriei Capitalei, în calitatea sa de acționar în cadrul companiei.

Canalizarea Municipiului București a fost realizată la sfârșitul secolului al XIX-lea (1881-1889), pe baza unor proiecte generale de canalizare.

În prezent, rețeaua de colectare existentă cuprinde 12 colectoare principale și 12 colectoare secundare, la care se adaugă rețelele secundare și de serviciu, care colectează apele uzate și apele pluviale din cele 6 sectoare administrative ale orașului București și le transportă în canalul casetat situat sub albia Dâmboviței — colectorul general Caseta de ape uzate.   Lungimea rețelei de canalizare este de 3287,78 km, cea a colectoarelor nevizitabile de 618 km, existând și 50.675 guri de scurgere.

Apa Nova București, filiala Veolia Apa, este din noiembrie 2000, pentru o durată de 25 de ani, concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare din București și are ca principal obiect de activitate gestionarea resurselor de apă, tratarea și distribuția apei către consumatori, evacuarea apelor uzate și a apelor meteorice de pe teritoriul municipiului București.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: