Calitatea serviciilor din turism va creste dupa aplicarea Legii impozitului specific (ministru)

Data publicarii: 15-03-2017 | Economie

Ministrul Turismului, Mircea Dobre, a declarat, miercuri, ca a semnat ordinul privind normele de aplicare a Legii impozitului specific, document care va duce la cresterea calitatii serviciilor in acest sector.

"Am semnat ordinul privind normele metodologice de aplicare, document care este la Ministerul Finanțelor în acest moment. Probabil până la finele săptămânii va fi semnat și de domnul ministru. Vorbim despre alt tip de norme, pentru că absolut fiecare articol are un exemplu din practică", a spus oficialul, în cadrul unui eveniment de profil.

Potrivit acestuia, este pentru prima oară când teoria și practica au fost îmbinate, după ce reprezentanții Ministerului Finanțelor și ai ANAF au fost în anumite unități de cazare și de alimentație publică pentru a observa exact care este situația în teren.

"Cred că ar trebui să crească foarte mult calitatea serviciilor în urma acestei legi. Bineînțeles, este o problemă pentru cei care nu au plătit până acum nimic statului român, mă refer la impozit pe profit. De data aceasta vor plăti. Știu că nu le-a convenit acest lucru, dar eu am o vorbă: dacă discutăm despre democrație, minoritatea trebuie să se supună majorității", a susținut Dobre.

La începutul acestei luni, Dobre declara, la Constanța, că Legea impozitului specific în turism a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2017, însă prima plată a impozitului este până la 25 iulie.

"Legea impozitului specific în turism a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2017 și termenul pentru prima plată a impozitului este până la 25 iulie a.c. Toți operatorii economici care intră sub incidența prevederilor acestei legi vor putea să-și plătească impozitul la termen", a mai spus ministrul.

Legea impozitului specific în turism prevede plata unui impozit forfetar de către companiile care își desfășoară activitatea în acest domeniu. Impozitul se va calcula pe baza unei formule care are mai multe variabile printre care sezonalitatea, spațiul tehnic, gradul de ocupare, gradul de încadrare a unității în localitatea respectivă.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: