Perceptia Romaniei in regiune este pozitiva din perspectiva luptei impotriva coruptiei, sustine seful misiunii FMI

Data publicarii: 17-03-2017 | Economie

Perceptia Romaniei in regiune si pe plan international este una pozitiva din punct de vedere al luptei impotriva coruptiei, a declarat, miercuri, seful misiunii FMI pentru Romania, Reza Baqir, intr-o conferinta de presa.

"În ultimul raport al echipei, am discutat despre importanța luptei împotriva corupției și a progreselor. Pentru FMI, această luptă împotriva corupției este foarte importantă. În domeniile cheie în care oferim asistență, cum ar fi adminstrația fiscală, îmbunătățirea eficienței cheltuielilor publice, de fiecare dată am spus că există o relație bilaterală", a spus Baqir.

Potrivit acestuia, lupta împotriva corupției contribuie la transparentizarea și eficientizarea cheltuielilor, dar și la atragerea de investiții.

"Percepția României în regiune și pe plan internațional este una pozitivă. Noi vom continua să subliniem importanța acestui domeniu și obținerea de câștiguri pe frontul luptei anticorupției va ajuta România, nu neapărat ca atare, dar prin efectele pe care le are asupra economiei", a subliniat oficialul FMI.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: