Organizatia Mondiala a Turismului: o jumatate de miliard de turisti au vizitat UE in 2016

Data publicarii: 29-03-2017 | Economie

Sosirile de turisti internationali in Uniunea Europeana au crescut cu 21 de milioane, sau 4%, in 2016, pana la 499 de milioane, a anuntat miercuri Organizatia Mondiala a Turismului (UNWTO) intr-un comunicat de presa.

Cei aproape 500 de milioane de turiști internaționali care au vizitat UE au reprezentat 40% din numărul total de turiști internaționali. De asemenea, 2016 a reprezentat al șaptelea an consecutiv de creștere susținută pentru cele 28 de state membre UE, după criza economică și financiară globală din 2009, în condițiile în care numărul de turiști a fost mai mare cu 107 milioane comparativ cu nivelul din 2008.

"Turismul este astăzi unul din principalii piloni ai strategiei UE pentru locuri de muncă și creștere inclusivă", a declarat secretarul general al UNWTO, Taleb Rifai.

În pofida numeroaselor provocări cu care s-a confruntat Europa în 2016, turismul a demonstrat, încă odată, o rezistență extraordinară, consolidându-și contribuția la creșterea economică, crearea de locuri de muncă și bunăstarea socială în Uniunea Europeană.

UNWTO și Comisia Europeană colaborează la un proiect denumit "Extinderea înțelegerii turismului european", destinat îmbunătățirii cunoașterii sectorului turistic și îmbunătățirii competitivității acestui sector în Europa.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: