Nestle elimina 300 de locuri de munca in Marea Britanie si muta productia in Polonia

Data publicarii: 26-04-2017 | Economie

Producatorul elvetian de dulciuri Nestle a anuntat, marti, ca intentioneaza sa elimine aproape 300 de locuri de munca in Marea Britanie, pe masura ce productia biscuitilor marca Blue Riband va fi mutata in Polonia, devenind ultimul producator de alimente si bauturi care decide sa isi reduca operatiunile din Regatul Unit, in conditiile in care acesta se pregateste sa iasa din Uniunea Europeana, transmite Reuters.

Nestle a precizat că cele 298 de locuri de muncă ce ar urma să fie eliminate vor afecta patru facilități de producție din nordul Angliei și Scoția.

"Aceste propuneri sunt făcute pentru a ne asigura că aceste uzine operează mai eficient și că vor rămâne competitive pe fondul modificării rapide a mediului extern", a informat Nestle, într-un comunicat.

Anunțul celor de la Nestle vine la o săptămână după ce producătorul de scotch Diageo a anunțat că va elimina aproximativ 100 de locuri de muncă în Scoția și la o lună după ce PepsiCo a informat că își va închide uzina sa din nordul Angliei, ceea ce va pune în pericol aproape 400 de locuri de muncă.

Nestle are 335.000 de angajați, 436 de fabrici în 85 de țări, își vinde produsele în 189 de țări, iar în 2016 a înregistrat o cifră de afaceri de 89,5 miliarde franci elvețieni.

În România, Nestle are 900 de angajați și o fabrică la Timișoara, care produce sub brandurile Joe și Nescafe, cu exporturi în 25 de țări.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: