BERD a acordat BRD un credit in valoare de 200 milioane euro

Data publicarii: 20-12-2006
BRD-Groupe Societe Generale si BERD au semnat astazi un acord de imprumut in valoare de 200 milioane euro, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Destinatia creditului primit de BRD este sustinerea dezvoltarii sectorului privat, inclusiv a intreprinderilor mici si mijlocii, precum si acordarea de finantari cum sunt creditele ipotecare clientelei de persoane fizice din Romania. Imprumutul este structurat si aranjat de BERD, care va deschide o parte din acesta spre sindicalizare. Partea de 70 de milioane de euro acordata direct de BERD va avea o maturitate de 7 ani, in timp ce suma sindicalizata, de 130 de milioane de euro, va avea o maturitate de 5 ani.

Jean-Marc Peterschmitt, Director pentru relatii bancare la BERD, a declarat ca imprumutul va avea un impact important pentru Romania, atat in ceea ce priveste sprijinirea cresterii competitivitatii intreprinderilor, cat si prin sustinerea imprumuturilor ipotecare pentru persoane fizice. De asemenea, sindicalizarea creditului reflecta interesul bancilor comerciale internationale pentru Romania, a mai declarat dl. Peterschmitt.

''Aderarea Romaniei la UE va aduce noi provocari pentru bancile romanesti; acest imprumut ne va consolida pozitia de top pe care o detinem deja pe piata reprezentata de sectorul privat din Romania'', a declarat Patrick Gelin, Presedinte-Director General al BRD-Groupe Societe Generale.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: