Metrorex: Lucrarile de modernizare a sistemului de control-acces in statiile de metrou continua cu Pipera si Aurel Vlaicu

Data publicarii: 12-05-2017 | Economie

Lucrarile de modernizare a sistemului de control-acces in statiile de metrou Pipera si Aurel Vlaicu se vor desfasura, succesiv, in perioadele 15 iulie - 21 iulie 2017 si, respectiv, 29 iulie - 4 august 2017, informeaza, joi, Metrorex.

"Pentru stabilirea calendarului, pentru cele două stații s-au luat în considerare perioadele cu trafic scăzut, ca urmare a vacanțelor școlare și a concediilor, pentru ca disconfortul resimțit de călători să fie minim. Lucrările se vor realiza succesiv pentru stațiile de metrou apropiate, pentru a permite preluarea călătorilor de la stațiile de metrou ce se vor afla în proces de modernizare către stațiile de metrou din apropiere. Totodată, reprezentanții Metrorex au cerut sprijin autorităților locale și RATB pentru preluarea călătorilor cu ajutorul transportului în comun de suprafață", potrivit unui comunicat al companiei.

Potrivit sursei citate, perioada maximă estimată pentru închiderea stațiilor de metrou cu un singur acces va fi de 7 zile calendaristice consecutive, cu începerea lucrărilor într-o zi de vineri, după terminarea programului normal de lucru al Metrorex și după ce ultimii călători vor părăsi stația de metrou. Deschiderea stației pentru publicul călător se va realiza în timpul programului normal de lucru, în ziua de sâmbătă a săptămânii următoare.

"Lucrările se desfășoară atât ziua, cât și noaptea, acolo unde procesul tehnologic permite acest lucru", subliniază reprezentanții Metrorex.

Lucrările vor consta în: demontarea sistemului de taxare existent, demolarea pardoselii existente, demontarea traseelor de cabluri de comunicație existente în pardoseală, demontarea sistemului de alimentare, repoziționarea cabinei controloarei de acces (unde este cazul), realizarea noilor trasee de cabluri de comunicație, realizarea noului sistem de alimentare, realizarea noii pardoseli ce presupune minim trei zile pentru întărirea materialului de construcție folosit, montarea noului sistem de taxare, efectuarea testelor funcționale.

"Metrorex va anunța din timp perioadele lucrărilor, pentru ca cei afectați să poată găsi soluții optime de transport", se precizează în comunicat.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: