Participantii la "Banii Tai Expo" pot vizita o expozitie de fotografie si documente realizata in parteneriat cu AGERPRES

Data publicarii: 16-05-2017 | Economie

Participantii la "Banii Tai Expo" pot vizita expozitia de fotografie si documente "Bursa de Valori Bucuresti si Identitatea Financiara a Romaniei" pe terasa Promenada Mall, aceasta fiind realizata in parteneriat cu Agentia Nationala de Presa AGERPRES si Biblioteca Metropolitana Bucuresti (BVB).

"Vă invit să descoperiți momente importante din istoria Bursei. Primul reper în istoria Bursei datează din 1881 atunci când este adoptată Legea burselor mijlocitorilor de schimb și mijlocitorilor de mărfuri. În cadrul acestei expoziții, primul document datează din 1884 și ilustrează cota bursei, dar și câteva cotații din perioada vremii. Este foarte interesant să observăm că la acel moment aveam listate și acțiunile Băncii Naționale a României, Banca României, sau alte societăți de asigurări sau de credit. În 1914, la Bursa din București sunt tranzacționate 73 de serii de acțiuni și 58 de serii de obligațiuni. Între 1914 și 1918, Bursa din București este închisă pe perioada desfășurării primului război mondial. Între 1940 — 1945 bursa a funcționat, iar în 1945 chiar am avut un maxim în ce privește lichiditatea. În 1948, Bursa din București a fost închisă ca urmare a naționalizării și instaurării regimului comunist", a declarat, luni, Daniela Șerban, director privind relația cu investitorii și publicul în cadrul BVB.

Potrivit sursei citate, în 20 noiembrie 1995 are loc prima ședință de tranzacționare din perioada modernă.

"În acel moment erau listate 9 serii de acțiuni, tranzacționarea se realiza utilizând reglementări moderne de inspirație nord-americană, iar negocierile se realizau exclusiv electronic. În perioada modernă BVB a realizat o serie de proiecte destinate creșterii interesului investitorilor individuali dar și antreprenorilor către bursă", a mai spus Daniela Șerban.

Pe ecranul amplasat în cadrul "Banii Tăi Expo" a rulat clipul de prezentare al AGERPRES, iar președintele agenției, Alexandru Giboi, a precizat că arhiva fotografică conține peste 9 milioane poze.

"Filmul acesta reprezintă unul dintre atuurile cele mai importante ale AGERPRES, în speță arhiva noastră fotografică — 9 milioane de fotografii. 9 milioane de fotografii există în arhiva noastră. Parte dintre ele sunt digitalizate. O mică parte le-ați văzut în acest clip și semnifică ideea că noi am fost acolo. De 128 de ani, cât am împlinit anul acesta, din 1889, AGERPRES, într-o formă sau alta a fost alături de România și și-a îndeplinit scopul de a informa corect și de a păstra pentru istorie și pentru viitor memoriile. Suntem parteneri cu BVB pentru că noi credem în tot ceea ce înseamnă proiecte utile pentru promovarea României și asta apreciem foarte mult la proiectele lor. Ne implicăm cu drag și la fel cum am făcut cu Investing Romania, la fel și acum, cu o mică contribuție de fotografii care sper să crească, să se dezvolte pe viitor", a spus Alexandru Giboi.

Acesta a precizat că un public educat va ști să ia cele mai bune decizii pentru el.

"Ne place pentru că este vorba despre educație aici (la "Banii Tăi Expo" n.r.). Milităm pentru educarea publicului, el trebuie să știe ce consumă, fie că este vorba de știri sau de produse financiare. Cred că un public educat este un public care va ști să ia cele mai bune decizii pentru el. Educația trebuie să depășească zona aceasta formală de școală, universitate etc. și trebuie să învățăm să ne deschidem mintea către tot ce înseamnă noutate și evoluție. Asta înseamnă parteneriatul BVB și AGERPRES în acest moment. Clipul poate fi găsit pe Facebook, Youtube și pe agerpres.ro. Vizitați-ne și o să vedeți o sursă de informare așa cum cred că nu există alta în acest moment în România", a adăugat directorul general al AGERPRES.

BVB a lansat o carte despre 10 investitori de la BVB care poate fi obținută gratuit în cadrul "Banii Tăi Expo".

"Această carte ne arată poveștile despre viață, în general, nu neapărat a investitorilor. Publicație e un cuvânt prea normal pentru acest ceva formidabil", a spus directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski.

La rândul ei, Daniela Șerban a precizat că au fost identificați 10 investitori care au fost deschiși să povestească cum au realizat prima lor investiție.

"Veți identifica stări de spririt, emoții și trăiri, nu neapărat recomandări de investiții sau ceva după care să vă ghidați. A fi investitor este o stare de spirit și asta de dorim să avem: mai mulți investitori cu o stare de spririt bună", a conchis Șerban.

Bursa de Valori București (BVB) organizează luni, sub umbrela Zilei Naționale a Investițiilor, singurul târg de servicii financiare și educație din țară "Banii Tăi Expo", pe terasa Promenada Mall din București.

În cadrul acestui eveniment, bucureștenii vor avea acces la brokeri și administratori de fonduri de investiții, vor putea participa la seminarii gratuite de educație financiară, dar vor putea beneficia și de consultanță financiară personalizată.

De asemenea, în cadrul târgului vor fi organizate ateliere speciale de educație financiară pentru copii.

În cadrul târgului va avea loc o expoziție inedită care include imagini vechi și documente de arhivă din 1882 până în prezent furnizate de Biblioteca Metropolitană București și agenția de presă AGERPRES. Foto:(c) Alex TUDOR / AGERPRES FOTO

Expoziția de fotografie, dedicată împlinirii a 135 de ani de bursă în România, va conține imagini și articole de la înființarea bursei în România până în prezent și va fi disponibilă pe parcursul celor două zile, în cadrul "Banii Tăi Expo".

BVB, alături de partenerii săi din sectorul financiar, susține instituirea Zilei Naționale a Investițiilor în fiecare an pe 15 mai, parte a celui mai ambițios proiect național demarat de o bursă europeană pentru creșterea gradului de educație financiară.

În acest an, BVB a pregătit o serie de inițiative și evenimente menite să încurajeze investițiile românilor și să contribuie la creșterea nivelului de educație financiară.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: