Se intampla in America: prima record de 53,4 milioane de dolari

Data publicarii: 20-12-2006
Lloyd Blankfein, CEO al Goldman Sachs, cea mai mare banca de investitii din lume, va primi o prima de sfarsit de an in valoare de nu mai putin de 53,4 milioane de dolari, informeaza AFP. Prima de 53,4 milioane dolari reprezinta un record absolut in materie de prime anuale acordate pe Wall Street si a fost acordata la cateva zile dupa ce presedintele director general de la Morgan Stanley, John Mack, a beneficiat de o prima de 40 milioane dolari.

Desi Lloyd Blankfein a fost numit in functia de CEO abia in luna iunie a acestui an, banca de investitii a decis sa-i acorde acestuia 27,3 milioane dolari in bani gheata, 15,7 milioane actiuni Goldman Sachs si 10,5 milioane dolari sub forma unor optiuni cu actiuni.

In calitate de presedinte al bancii, Blankfein a primit anul trecut o prima anuala de 38 milioane dolari.

In plus, Goldman Sachs a anuntat ca a acordat prime substantiale si altor membrii din conducerea grupului, desi este vorba de prima acordate doar sub forma de actiuni sau optiuni cu actiuni. Astfel, co-presedinti, Jon Winkelried si Gary Cohn, au primit fiecare bonusuri in valoare de 25 milioane dolari, in vreme ce vice-presedintele John Weinberg si directorul financiar David Viniar au beneficiat fiecare de cate 20 milioane dolari, iar directorul general Edward Forst a primit 16 milioane dolari.

Valoarea totala a primelor distribuit de catre banca de pe Wall Street celor 11 directori de varf se ridica la peste 180 milioane dolari.

In acest an Goldman Sachs a inregistrat cele mai mari profituri din istoria sa - 9,54 miliarde dolari, in crestere cu 70% comparativ cu anul precedent.

Banii Nostri

Ultimele stiri pe BankNews.ro: