Craciun (BCR Pensii): Serviciile financiare nu vor mai fi furnizate doar de banci, in viitor

Data publicarii: 09-06-2017 | Economie

Serviciile financiare nu vor mai fi furnizate doar de banci, in viitor, acestea putand fi realizate de firme din IT sau telecom, a declarat joi Radu Craciun, CEO BCR Pensii, intr-o conferinta de profil.

"Baca viitorului va avea prea puțin de-a face cu banca trecutului în sensul că va fi din ce în ce mai dificil să denumim ce este o activitate bancară. Serviciile financiare nu vor mai fi furnizate doar de bănci. Vor fi furnizate inclusiv de firme care astăzi nu sugerează cu nimic că ar putea să desfășoare activități. Băncile viitorului se vor remodela pentru că vor avea mai puțini angajați. Interfața cu clienții va fi mult mai digitalizată și acei puțini angajați pe care îi veți întâlni în filialele bancare vor fi consultanți pentru dumneavoastră și nu casieri și manipulatori de hârtie", a spus Crăciun.

Potrivit acestuia, schimbările vor fi profunde și asta reprezintă o provocare inclusiv pentru bănci care vor trebui să se reinventeze, iar clasamente de genul care bancă e mai mare sau mai mică vor fi din ce în ce mai puțin relevante.

"Concurența va veni din zona unor servicii mult mai diversificate care nu se vor ocupa doar de servicii financiare, vor fi și de IT, telecom și așa mai departe", a mai arătat reprezentantul BCR Pensii într-o conferință organizată de Oxygen Events.

Sursa: Agerpress