National Bank of Greece a dat mai multi bani pe CEC, dar nu suficient

Data publicarii: 22-12-2006
NBG a dat mai multi bani pe CEC dar nu suficientPrivatizarea CEC, un esec...Comisia pentru privatizarea CEC a refuzat oferta financiara imbunatatita depusa de catre National Bank of Greece, singurul investitor ramas in cursa pentru privatizarea CEC, dupa ce OTP Ungaria s-a retras. 560 milioane de euro se pare ca sunt prea putini bani pentru 69,9% din actiunile CEC. Oferta pentru preluarea pachetului total de actiuni a fost de aproximativ 800 de milioane de euro.

Ministrul finantelor, Sebastian Vladescu a anuntat ca in urma cu cateva minute a desfacut "din pacate singura oferta imbunatatita, primita de la National Bank of Greece". Cealalta participanta, respectiv OTP Bank Ungaria, nu a venit cu o oferta imbunatatita. "Comisia de privatizare a CEC-ului a analizat oferta primita de la National Bank of Greece in care nu a existat competitie in faza finala a procesului de privatizare a CEC-ului".

Vladescu a aduagat ca suma imbunatatita propusa de NBG a fost cu 60 de milioane de euro mai mult decat in faza initiala.

Comisia de privatizare va propune Guvernului, in sedinta de astazi, stoparea procesului de privatizare a CEC-ului. "In aceste conditii, Ministerul Finantelor, in calitatea sa de reprezentant al statului, unic actionar al Casei de Economii si Consemnatiuni, va trebui sa propuna Guvernului solutii pentru imbunatatirea activitatii CEC-ului in asa fel incat aceasta banca, care - asa cum s-a mentionat si in Parlament - are pe langa valentele economice si foarte multe valente spirituale si sentimentale pentru cetatenii Romaniei, sa devina in anii in care urmeaza o institutie bancare cu adevarat solida, de care Romania si romanii sa fie mandri inca 100 de ani de acum incolo", a precizat Sebastian Vladescu. Procesul de privatizare nu va fi reluat in termen de doi ani de zile, a mai adaugat ministrul finantelor.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: