Interamerican vrea sa isi majoreze capitalul social cu 4,6 milioane euro

Data publicarii: 27-12-2006
Actionarii societatii de asigurari Interamerican vor discuta, pe 5 ianuarie 2007, majorarea capitalului social cu echivalentul in lei a 4,6 milioane euro, calculat la cursul din 5 ianuarie al bancii centrale, potrivit unei raportari a companiei, publicata in Monitorul Oficial. In prezent, capitalul social al Interamerican este de 38,89 milioane lei (aproximativ 11 milioane euro). Compania de asigurari Interamerican a inregistrat, in primele noua luni din 2006, un volum total de prime brute subscrise de 40,2 milioane lei (11,3 milioane euro), in crestere cu 9,56% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit datelor societatii. Compania estimeaza, pentru sfarsitul anului curent, un volum total de prime brute subscrise de 13 milioane de euro.

Interamerican a afisat, in primele noua luni ale anului curent, pierderi totale de doua milioane de euro, datorate unui investitii masive in asigurari de sanatate, potrivit vicepresedintelui companiei, Emilia Bunea. Interamerican a inregistrat, in primele noua luni ale anului curent, pierderi in valoare de 400.000 de euro pe segmentul asigurarilor de viata.

Compania are deja pregatit dosarul de autorizare pentru intrarea pe piata la pilonul III de pensii si asteapta doar aprobarea actionarilor.

Interamerican functioneaza in Romania din 1995, ca subsidiara a grupului elen Interamerican, care a fost preluat, in 2001, de grupul Olandez Eureko Group BV. Eureko detine circa 92,38% din capitalul social, potrivit informatiilor publicate in Monitorul Oficial.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: