BERD a investit 50 milioane euro in obligatiuni ale Globalworth Real Estate Investments

Data publicarii: 29-06-2017 | Economie

Banca Europeana pentru Reconstructie de Dezvoltare (BERD) a investit 50 milioane de euro intr-o emisiune de obligatiuni in valoare de 550 milioane de euro lansata de Globalworth Real Estate Investments, o companie de investitii imobiliare axata pe piata din Romania, se arata intr-un comunicat de presa al bancii remis, miercuri, AGERPRES.

Globalworth este un proprietar și dezvoltator imobiliar de birouri, care investește într-un portofoliu diversificat de proprietăți în principal în România, dar și în Europa de Sud-Est și Europa Centrală și de Est.

"Acțiunile sale sunt listate pe Piața Alternativă de Investiții (AIM), o piață internațională pentru companiile în creștere a Bursei de Valori din Londra. Globalworth a emis obligațiuni pentru a-și consolida sursele de finanțare și pentru a își continua planurile de extindere în interiorul și în afara României. Aceasta este cea mai mare emisiune publică de obligațiuni lansate de Globalworth, primul Eurobond corporativ care se va lista atât pe Bursa de Valori Irlandeză cât și pe Bursa de Valori București și prima obligațiune corporativă din România ce a atins nivelul de referință de cel puțin 500 milioane de euro care să faciliteze includerea obligațiunilor în indicii globali pentru a atrage mai multă lichiditate și vizibilitate", se arată în comunicat.

Matteo Patrone, director regional BERD pentru România și Bulgaria susține că investind în această emisiune de referință, BERD își demonstrează susținerea pentru dezvoltarea piețelor de capital din România.

Banca a investit până în prezent în România aproape 7,5 miliarde euro în aproape 400 de proiecte.

Sursa: Agerpress