Traficul din Gara de Nord a fost de peste 40.000 de calatori, inainte de Craciun

Data publicarii: 27-12-2006
Traficul de calatori din Gara de Nord a fost de peste 40.000 de calatori in zilele de 22 si 23 decembrie, cele mai solicitate trenuri fiind cele spre Moldova si orasele mari din vestul tarii, a declarat directorul marketing CFR Calatori, Adrian Vlaicu. "In zilele de 22 si 23 decembrie au fost peste 40.000 de calatori care au luat trenuri din Gara de Nord, iar cele mai solicitate au fost trenurile catre Iasi, Suceava, Galati, Arad, Timisoara, Cluj, Oradea", a precizat reprezentantul CFR Calatori.

Potrivit acestuia, a existat o cerere foarte mare pentru trei trenuri, respectiv Bucuresti-Iasi, Ploiesti-Craiova si Bucuresti-Timisoara, biletele fiind epuizate cu cateva ore inainte de plecare. In aceste cazuri s-au eliberat bilete fara loc in limita a 10% din capacitatea fiecarui tren.

In ceea ce priveste Trenurile Zapezii, au fost suplimentate vagoanele pentru majoritatea acestora. Cu toate acestea datorita cererii mari, s-au eliberat si bilete fara loc. Cele mai cautate statiuni au fost Predeal, Sinaia si Brasov. In perioada 10 decembrie 2006-28 februarie 2007 intre Bucuresti si statiile montane de pe Valea Prahovei  vor circula  16 trenuri suplimentare in cadrul programului "Trenurile Zapezii".

Astfel, vor fi  patru Intercity, patru Rapide si opt Rapide Sageti Albastre care vor face legatura intre capitala tarii si statiunile montane de pe Valea Prahovei, respectiv Sinaia, Busteni, Azuga, Predeal, Brasov. Pentru zona turistica Vatra Dornei in acest sezon de iarna, turistii au la dispozitie un tren ce face legatura de la Suceava sau Iasi la Vatra Dornei si retur.

"Traficul a scazut simtitor in perioada 25-26 decembrie, iar in cursul zilei de 27 decembrie preconizam o crestere a numarului de calatori deoarece multi se intorc la serviciu. Intre 30-31 decembrie va fi o noua crestere, insa varful l-a reprezentat, ca in fiecare an, perioada Craciunului", a explicat directorul marketing.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: