Andrew Parmley: Vreau sa cred ca romani tineri si destepti pot veni sa lucreze in City-ul din Londra cu minime bariere birocratice

Data publicarii: 01-07-2017 | Economie

Vreau sa cred ca romanii pot veni sa lucreze in Londra cu minime bariere birocratice de trecut, dar si ca romanii vor ura bun venit britanicilor aici, a declarat vineri Andrew Parmley, Lord Mayor of London, la conferinta cu tema "The City of London as a financial centre after UK exit from EU".

"Îmi dau seama că negocierile cu Brexit-ul care vin vor fi foarte dificile și provocatoare. De aceea, noi în City-ul din Londra am identificat trei cerințe ale Guvernului Britanic ca să mențină sectorul serviciilor financiare puternic pentru întreaga Europă. Unu, trebuie să rămânem deschiși la oamenii talentați din toată lumea care au făcut city-ul casa lor și ce este astăzi. Vreau să cred că români tineri și deștepți pot să vină să lucreze în City-ul din Londra cu minime bariere birocratice de trecut. La fel, aș vrea să mă gândesc că și românii vor ura bun venit britanicilor aici. Drumul trebuie să rămână deschis în beneficiul ambelor părți", a spus Andrew Parmley.

Acesta a spus că o altă cerință ar fi realizarea unui acord cu UE pentru ca Londra să rămână aproape de partenerii din piața UE.

"În al treilea rând am dori să vedem un aranjament de tranziție convenit la începutul negocierilor care să permită ca schimbările să se implementeze astfel încât să nu afecteze companiile și ca să nu existe șocuri pentru Uniune în piața de capital pe care o vrea UE", a afirmat Andrew Parmley.

Potrivit acestuia, cele trei cerințe vor ajuta Londra să fie centrul financiar de care Europa are nevoie pentru a ajuta creșterea economică din ultimele luni.

Acesta a menționat că este în interesul tuturor ca centrul cel mai important al Europei să continue să fie puternic și chiar dacă vor dispărea niște locuri de muncă care se vor duce la piața unică și vor pleca din Londra, este importat ca city-ul să nu resimtă alte efecte negative.

"Dacă politica este mai importantă decât pragmatismul în negocierile viitoare, iar City-ul din Londra este considerat un preț în negocieri și nu un activ care ajută la creșterea economică, atunci rezultatul pentru toți vor fi 20 de ani de tulburări economice și rezultate mai slabe", a declarat Andrew Parmley.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: