Real a investit 18 milioane de euro pentru deschiderea magazinului din Targu Mures

Data publicarii: 27-12-2006
Real Hypermarket la CraiovaReal Hypermarket, divizia de vanzari cu amanuntul a grupului german Metro, a investit 18 milioane euro in al optulea magazin al retelei din Romania, care va fi inaugurat joi la Targu Mures, a informat, miercuri, un comunicat al companiei. "Am reusit  ca numai in zece luni de la intrarea in Romania sa deschidem opt hipermarketuri Real, desi in planul intial era prevazut un numar mai mic.  Succesul inregistrat in orasele unde suntem prezenti: Timisoara, Constanta, Oradea, Sibiu, Craiova, Satu Mare si Brasov, dar si potentialul pietei de retail romanesti  ne-au determinat sa acceleram ritmul atat pentru acest an cat si pentru anul viitor, astfel incat pana la sfarsitul lui 2007 sa avem deschise in total 15 hipermarketuri Real.", a declarat directorul general Real hypermarket Romania.

Real Hypermarket  creeaza pana la 450 de locuri de munca in fiecare magazin. "La Targu Mures, ca si in celelealte magazine din retea, conducerea este asigurata in totalitate de manageri romani. La sfasitul lui 2006  avem aproximativ  4.000 de angajati", a declarat directorul operational Real Hypermarket Romania, Andreea Lupea.

Noul magazin are un spatiu de vanzare de 6.100 metri patrati, o galerie comerciala de 5.000 de metri patrati, comercializeaza peste 36.000 de articole alimentare si nealimentare si pune la dispozitia clientilor o parcare de 300 de locuri.

"Avem in plan ca pana la sfarsitul lui 2008 sa fim prezenti in Bucuresti, si in toate orasele mari ale tarii dar si in alte orase mai mici, astfel incat sa devenim lider  pe segmentul de hipermarket" a mai adaugat John Rix. Intreaga investitie a companiei pe piata romaneasca a ajuns in prezent la peste 123 de milioane de euro.

Divizia Real Hypermarket face parte a grupului Metro AG, prezent in 30 de tari si care opereaza peste 2.200 de magazine unde lucreaza aproximativ 250.000 de angajati.

In Germania, compania Real SB Warenhaus GmbH are 370 de hipermarketuri unde aproape un milion de germani isi fac cumparaturile zilnice. Real Hypermarket a intrat pe piata internationala in 1997, odata cu deschiderea primelor magazine din Polonia. Astazi compania are 44 de magazine in Polonia, Turcia, Rusia si Romania. Recent, Real a preluat magazinele din Germania ale lantului american Wal-Mart, in Polonia a preluat magazinele franceze sub brand Geant, iar in Rusia va achizitiona hypermarket-urile Marktkauf.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: