CNAB: Curse intarziate pe Aeroportul Henri Coanda din cauza ploilor torentiale; operatiunile aeriene au fost realizate in siguranta

Data publicarii: 04-07-2017 | Economie

Operatiunile pe Aeroportul Henri Coanda au fost realizate in deplina siguranta, desi una dintre piste si una dintre caile de rulare au fost afectate temporar de ploile torentiale, generand intarzieri ale curselor, atat la aterizare, cat si la decolare, a anuntat, luni, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.

Potrivit sursei citate, situația a reintrat în normal la orele 19:45, odată cu deschiderea pistei afectate.

"Din cauza condițiilor meteo extreme (cod portocaliu de ploi torențiale) a fost afectată temporar operarea pe una dintre pistele Aeroportului Henri Coandă, precum și pe una dintre căile de rulare. Pe aeroport s-a operat permanent, în deplină siguranță, dar la o capacitate redusă a pistelor, ceea ce a generat unele întârzieri ale curselor, atât la aterizare, cât și la decolare. Pe aeroport sunt asigurate condițiile pentru desfășurarea în deplină siguranță a operațiunilor aeriene", se arată în comunicatul CNAB remis AGERPRES.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o serie de avertizări Cod galben și Cod portocaliu de furtuni, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină, valabile în majoritatea regiunilor țării până marți, la ora 10:00.

De avertizarea Cod Portocaliu sunt vizate 19 județe și Capitala.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: