Azevedo (OMC): Unul din patru locuri de munca din Romania este legat de export

Data publicarii: 06-07-2017 | Economie

Comertul joaca un rol important pentru Romania, mai ales ca unul din patru locuri de munca este legat de export, a declarat, miercuri, directorul general al Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC), Roberto Azevedo, intr-o conferinta de presa comuna cu ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer.

"Comerțul joacă un rol important pentru România. Unul din patru locuri de muncă din România este legat de export. România este un membru cheie pentru OMC, foarte vocal, foarte activ și în contextul Uniunii Europene, desigur. România este unul dintre fondatorii OMC. Lucrăm în fiecare zi să lăsăm barierele, să reducem costurile, să îmbunătățim conectivitatea, să creștem capacitatea umană în privința comerțului și asta este similar cu agenda pentru care o aud în timpul vizitei. Acum, imaginea economică globală nu este cea mai bună, după cum știți", a spus Azavedo.

Potrivit acestuia, creșterea economiei globale este înceată, iar OMC lucrează să răspundă la schimbările structurale din economie.

"Multe dintre aceste schimbări sunt produse de tehnologie, de inovație, de o productivitate mai mare, iar provocarea este acum pentru toată economia să se adapteze acestei noi realități. Deci, nu este ceva ce se poate realiza ușor. (...) Trebuie să fii atractiv pentru investitori, să concurezi cu locuri de muncă și piețe, iar România face o treabă bună realizând că aceasta este o situație la care țara trebuie să răspundă", a mai arătat oficialul OMC.

Roberto Azevedo a precizat că, în cadrul întâlnirii avute cu ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a discutat despre încurajarea tinerilor antreprenori, facilitarea investițiilor și ajutorarea IMM-urilor pentru derularea activităților de comerț.

El a adăugat că tema programelor fiscale nu a fost discutată cu autoritățile din România.

"Nu am vorbit despre programele fiscale, în mod principal. Am vorbit despre nevoia de a îmbunătăți condițiile fiscale pentru a facilita afacerile, să ajute antreprenorii români și economia să se pregătească pentru viitor", a subliniat Azevedo.

Sursa: Agerpress