Amenzi de peste 4.000 de lei aplicate duminica pe litoral, dupa controale ale inspectorilor sanitar-veterinari

Data publicarii: 11-07-2017 | Economie

Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat, duminica, amenzi in valoare de 4.000 de lei in urma unor controale efectuate pe litoral, pentru neconformitati cu privire la depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare, informeaza, luni, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Animalelor (ANSVSA).

Conform sursei citate, controalele au avut loc în zone de interes turistic, precum Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia.

"Inspectorii sanitar — veterinari și pentru siguranța alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017, au continuat și duminică, 09.07.2017, seria controalelor în unitățile localizate în cele șapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia. Astfel, au fost verificate 23 de unități, iar la două dintre acestea s-au constatat neconformități cu privire la depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, motiv pentru care au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 4.000 de lei", conform comunicatului.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a lansat la începutul acestei săptămâni, la Constanța, "Comandamentul Sezon Estival 2017".

"Scopul acestui Comandament este de a contribui, prin derularea activităților specifice, la protejarea sănătății publice și, implicit, a intereselor turiștilor aflați în vacanță pe litoralul românesc", se menționează într-un comunicat remis, pe 6 iulie, AGERPRES.

Astfel, în perioada 3 iulie — 3 septembrie 2017, echipe de inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor vor verifica modul în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul și comercializarea produselor alimentare.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: