Directorul AFP vrea ca statul francez sa injecteze 60 milioane de euro suplimentar, in urmatorii cinci ani

Data publicarii: 12-07-2017 | Economie

Agentia de presa AFP vrea ca proprietarul sau, statul francez, sa injecteze o suma mai mare cu 60 milioane de euro in urmatorii cinci ani, pentru a accelera transformarea AFP si a permite agentiei sa faca fata competitorilor, a declarat presedintele director general al AFP, Emmanuel Hoog, intr-un interviu acordat cotidianului "Les Echos".

Sursa foto: Emmanuel Hoog / Twitter

"Dezvoltarea noastră se bazează pe patru piloni: video, sport, servicii și clienții de tip corporate. În fiecare din aceste domenii trebuie să continuăm să investim în oameni și capacități tehnice", a explicat Emmanuel Hoog. Potrivit acestuia, cu 1.500 de jurnaliști, AFP concurează cu giganți precum Associated Press (3.000 de jurnaliști), Reuters și Bloomberg fiecare cu 2.400 de jurnaliști, dar și cu țări care investesc semnificativ în media precum Rusia și China, în condițiile în care redacția Xinhua (China Nouă) are peste 6.000 de angajați.

Președintele director general de la AFP a explicat că agențiile de presă trebuie să se specializeze, cum au făcut Reuters și Bloomberg care s-au specializat pe economie și finanțe, în timp ce Associated Press are un acces privilegiat pe piața americană. "În aceste condiții, sportul s-a impus ca acel "plus" care ne poate distinge grație în special segmentului video care în 2016 a generat o cifră de afaceri de 42 milioane de euro, adică 20% din veniturile noastre comerciale și 24% din producția noastră", a precizat Emmanuel Hoog.

Pe zona serviciilor, șeful AFP a explicat că agenția vrea să propună clienților săi mai mult suport tehnic, așa cum face AP care a făcut din servicii un element important care să îi permită să câștige noi contracte. La aceasta se adaugă clienții de tip corporate care au devenit un nou debușeu esențial. Comparativ, în timp ce agenția de presă DPA din Germania generează 27% din veniturile sale de pe urma clienților de tip corporate, în cazul AFP este de doar 10%.

Emmanuel Hoog a subliniat că AFP produce zilnic 5.000 de știri, 250 de fișiere video și 3.000 de fotografi, această ultimă cifră putând ajunge la 5.000 și chiar 6.000 de fotografii zilnic în perioada marilor evenimente sportive.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: