Ministrul Mediului: Romania are nevoie de expertiza canadiana pe problematica siturilor contaminate

Data publicarii: 12-07-2017 | Economie

Romania are nevoie de expertiza canadiana pe problematica siturilor contaminate, dar si in ceea ce priveste domeniul schimbarilor climatice, sustine ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu.

Aceasta s-a întâlnit, marți, cu ambasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton, pe agenda întâlnirii aflându-se identificarea posibilităților de colaborare româno-canadiene în domeniul schimbărilor climatice și a unor colaborări viitoare în domeniul protecției mediului în general.

"Sperăm într-o colaborare cu dumneavoastră, în special, în ceea ce privește domeniul schimbărilor climatice, dar avem nevoie, totodată, și de expertiza canadiană pe problematica siturilor contaminate. România s-a angajat să respecte și să implementeze toate cerințele Acordului de la Paris privind Schimbările Climatice, urmărind, în același timp, și o dezvoltare economică într-un cadru care să protejeze mediul. Încercăm să ne atingem toate țintele asumate la Paris, dar să beneficiem, totodată, de o dezvoltare economică sustenabilă, de care să se bucure întreaga populație a țării", a subliniat viceprim-ministrul Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, potrivit unui comunicat al ministerului de resort remis AGERPRES.

În acest context, ambasadorul Canadei a subliniat faptul că, din punct de vedere al protejării mediului, țara sa este deschisă colaborării cu România și și-a arătat disponibilitatea de a sprijini, prin experți și know-how, acțiunile întreprinse, în acest domeniu, de către Ministerul Mediului.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: