Bugetul UE pe 2016 a generat valoare adaugata la fiecare euro cheltuit (Comisia Europeana)

Data publicarii: 12-07-2017 | Economie

Comisia Europeana a prezentat, marti, trei rapoarte privind implementarea bugetului Uniunii Europene pe 2016, care arata ca acest buget a ajutat la indeplinirea prioritatilor politice ale UE, au creat valoare adaugata pentru cetateni si a fost cheltuit in conformitate cu reglementarile UE, se arata intr-un comunicat de presa al forului comunitar.

O altă concluzie a rapoartelor este că simplificarea reglementărilor UE reprezintă cheia pentru a ușura autorităților locale, fermierilor sau oamenilor de afaceri folosirea fondurilor comunitare în mod eficient și corect.

"Așa cum o demonstrează datele, bugetul UE livrează rezultate concrete, sprijină investițiile, cercetarea și inovarea, fermierii ajută la găsirea de locuri de muncă, luptă împotriva schimbărilor climatice sau furnizează asistență umanitară în întreaga lume. Aceasta este adevărata valoare adăugată pe care numai bugetul comun al UE o poate aduce", a declarat comisarul Gunther H. Oettinger, responsabil pentru buget și resurse umane.

Printre realizările principale ale bugetului UE pe 2016 se află: faptul că Premiul Nobel pentru Chimie a fost obținut de trei oameni de știință care au beneficiat de finanțare UE; aproximativ șapte milioane de fermieri au fost sprijiniți anul trecut cu plăți directe, 150 de milioane de euro au fost disponibili pentru compensări în cazul crizei laptelui; peste 140.000 de IMM-uri din 21 de țări au primit în total împrumuturi de 5,5 miliarde de euro prin programul COSME; 21% din bugetul pe 2016 a fost dedicat luptei împotriva schimbărilor climatice; peste 120 de persoane vulnerabile din peste 80 de state au primit ajutor umanitar în valoare de peste două miliarde de euro.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: