Teodorovici propune impozitarea unor activitati ale Bisericii, urmand ca banii sa mearga in proiecte sociale

Data publicarii: 15-07-2017 | Economie
  •  Print
  • Bookmark & Share

Eugen Teodorovici, consilier onorific al primului-ministru si fost ministru al Finantelor, propune impozitarea unor activitati economice ale Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), urmand ca banii sa fie directionati strict catre proiecte sociale, precum construirea de orfelinate sau reabilitarea de scoli.

"Este o discuție pe care am avut-o acum câțiva ani, în sensul de a discuta cu cei din BOR care sunt acele activități economice care, de comun acord, pot fi impozitate de către stat, iar suma strânsă în urma acestei impozitări să fie mai departe direcționată spre activități de tip social. Este o chestiune pe care și Biserica și populația și statul român o pot accepta, pentru că este o direcționare clară a unei sume de bani către nevoi pe care această țară le are", a spus Teodorovici, prezent la conferința organizată de Consiliul Național pentru IMM-uri cu ocazia împlinirii a 25 de ani de activitate.

El a precizat că nu a făcut o evaluare asupra sumei ce s-ar putea colecta de la Biserică, însă la nivel de țară ar fi destul de importantă.

Consilierul guvernamental a adăugat că, la primele discuții, reprezentanții Bisericii s-au arătat deschiși, astfel că subiectul ar trebui reluat.

"Repet, este o discuție care a început atunci și nu a apucat să fie concretizată, dar e o discuție la care și ei au fost deschiși, pentru că banii nu erau luați de stat, ci rămâneau mai departe la Biserică, dar erau direcționați clar către un tip de activități cu caracter social", a adăugat Teodorovici, care este și senator PSD.

Fostul ministru de Finanțe a dat câteva exemple de proiecte care ar putea fi finanțate din acești bani, precum: construirea de orfelinate, reabilitarea de școli, centre de plasament, proiecte pentru oameni în vârstă sau oameni nevoiași.

"România are bani. România nu are voie să spună că nu are bani. Din păcate, este o ruptură foarte mare între faptul că există bani și felul în care se cheltuiesc banii. Iar dacă mergem prin țară, vedem oameni care au nevoie, de la cei mici, la cei în vârstă", a conchis Teodorovici.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: