Calugareanu (ANAF): Impreuna cu MFP vom face toate demersurile necesare pentru a ne incadra in tinta de deficit

Data publicarii: 19-07-2017 | Economie

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), impreuna cu Ministerul Finantelor Publice, va face toate demersurile necesare pentru incadrarea in tinta de deficit bugetar de 3%, a declarat noul sef al Fiscului, Mirela Calugareanu, conform unui comunicat de presa al institutiei remis marti AGERPRES.

"Împreună cu Ministerul Finanțelor Publice vom face toate demersurile necesare pentru a ne încadra în ținta de deficit de 3%. De asemenea, vom acorda o atenție sporită relației Fisc — contribuabil, pe de-o parte în vederea stimulării conformării voluntare, iar pe de altă parte pentru creșterea încrederii acestora în instituția fiscală", a spus Călugăreanu.

Aceasta a fost numită, marți, în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al ANAF, în urma deciziei prim-ministrului, publicată în Monitorul Oficial nr. 0573 din 18 iulie 2017, înlocuindu-l pe Bogdan Stan.

"Mirela Călugăreanu dispune de o experiență vastă în domeniul fiscal, de mai bine de 26 de ani, atât în activitatea de colectare a veniturilor publice, cât și în administrația publică, în general. Principalele obiective stabilite de noua conducere ANAF vizează eficientizarea colectării veniturilor bugetare, recuperarea sumelor neîncasate la buget și realizarea veniturilor bugetare prognozate pentru acest an", informează Fiscul.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: