OMFM ofera slujbe in Germania pentru studentii romani cunoscatori ai limbii germane

Data publicarii: 28-12-2006
Studentii romani care vor sa lucreze in Germania, in perioada vacantei de vara, in domeniul gastronomic, hotelier sau agricol pot participa la preselectia organizata de Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca (OMFM) in intervalul 8-12 ianuarie 2007, informeaza, joi, institutia, printr-un comunicat. OMFM organizeaza, in perioada 8-12 ianuarie, preselectie pentru studentii cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani, care vor un loc de munca in Germania, in timpul vacantei de vara. Acestia trebuie sa fie inscrisi la o facultate de stat sau la una particulara acreditata, la curs de zi si nu trebuie sa fie in primul sau in ultimul an de studii. De asemenea, solicitantii trebuie sa fie vorbitori de limba germana.

Dosarul de inscriere pe care il vor depune la OMFM va contine o copie dupa buletinul sau cartea de identitate si dupa pasaport, cu o valabilitate de minimum sase luni, o adeverinta de la facultate in care sa se specifice in ce an sunt si ce tip de studii frecventeaza. Daca studentii urmeaza cursurile unei facultati particulare acestia trebuie sa ataseze la dosar si dovada acreditarii. Dosarul trebuie sa mai contina foaia matricola pentru anul de studii 2005-2006, o recomandare de la unul dintre profesori si trei fotogrfii de tip pasaport.

Domeniile in care vor lucra studentii romani sunt cel gastronomic, hotelier, industrial si agricol. Perioada in care solicitantii vor putea lucra in Germania va fi in timpul vacantei legale de vara din 2007, dar nu mai putin de doua luni.

Solicitantii vor sustine, la depunerea dosarului, un test scris in limba germana. Listele cu numele celor admisi vor fi afisate, in 12 ianuarie, in jurul orelor 17.00, la sediul OMFM si pe pagina de internet a institutiei.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: