Auto Rom estimeaza ca va incheia anul cu afaceri de 136 milioane lei

Data publicarii: 28-12-2006
Auto Rom - importator Daimler ChryslerAuto Rom, importator in Romania al marcilor concernului DaimlerChrysler, estimeaza ca va termina anul cu o cifra de afaceri de 136 milioane lei, iar de la 1 ianuarie 2007 activitatile sale vor fi preluate direct de DaimlerChrysler AG, printr-o companie mixta creata impreuna cu importatorul roman. Auto Rom face parte din grupul Tiriac Auto si este in prezent importatorul marcilor Mercedes - Benz, Smart, Chrysler, Jeep, Dodge si Fuso. Compania si-a bugetat o cifra de afaceri de 136 milioane lei (40 milioane euro) si un profit brut apropiat de cel de anul trecut cand a fost de 2,2 milioane lei (600.000 euro).

Auto Rom a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 140 milioane lei (39 milioane euro) si avea 105 angajati.

Compania se va desfiintata de la 1 ianuarie 2007, iar activitatile de import, marketing si vanzari pentru marcile aduse in tara de Auto Rom vor fi preluate de Daimler - Chrysler Romania Automotive - companie mixta la care concernul Daimler -Chrysler AG detine 51% din partile sociale, iar restul apartine grupului Tiriac Holdings.

In urma preluarii, operatiunile de distributie de autovehicule si piese de schimb apartinand marcilor grupului Daimler Chryslerse vor fi transferate catre noua companie .

Activitatea celor 17 dealeri independenti care comercializeaza in prezent modelele acestor marci nu va fi afectata de venirea DaimlerChrysler, care se va ocupa de partea de import, insa nu va prelua si distributia in teritoriu.

In plus, cei 130 de angajati ai Auto Rom au primit oferte de transfer la compania recent infiintata.

Consiliul Concurentei a anuntat pe 27 decembrie ca a autorizat intrarea pe piata a Daimler - Chrysler AG, iar preluarea nu incalca legile liberei concurente.

Grupul Tiriac Auto a functionat ca importator al marcilor Daimler - Chrysler in Romania din 1991. In prezent, Auto Rom este unul dintre cei sase importatori a caror activitate este controlata de grupul Tiriac Auto, care a vandut 24.331 de automobile in primele unsprezece luni ale acestui an. Dintre acestea, 4.000 de automobile apartin marcilor Daimler - Chrysler, care au o pondere de peste 15% in totalul vanzarilor Tiriac Auto.

Grupul Tiriac Auto aduce in Romania 11 marci de masini, iar anul trecut a vandut peste 17.000 de automobile si a avut o cifra de afaceri de peste 450 milioane euro.

DaimlerChrysler AG este al cincilea producator auto mondial dupa vanzari, iar anul trecut a produs 4,81 milioane de automobile si avea 350.000 de angajati pe plan mondial.

Daimler - Chrysler AG a luat fiinta in 1998 dupa fuziunea Mercedes Benz AG cu Chrysler Corporation.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: