Ministerul Energiei propune prelungirea cu inca patru luni a mandatului membrilor Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica

Data publicarii: 27-07-2017 | Economie

Ministerul Energiei propune prelungirea mandatului membrilor Consiliului de Supraveghere cu inca patru luni, potrivit convocatorului Adunarii Generale a Actionarilor companiei, care va avea loc pe 3 august.

Persoanele propuse de minister sunt: Ioana-Andreea Lambru, Radu-Spiridon Cojocaru, Karoly Borbely, Laurențiu-Dan Tudor, Horia-Marian Gâmbuțeanu, Andreea Negru-Ciobanu.

De asemenea, Fondul Proprietatea, acționarul minoritar, o propune pe Oana Truță ca reprezentant în Consiliul de Supraveghere.

Actualul Consiliu de Supraveghere a fost ales în luna aprilie tot cu un mandat provizoriu de patru luni, urmând să fie demarate procedurile de selecție a noi administratori cu mandat întreg de patru ani, în conformitate cu ordonanța privind guvernarea corporativă în companiile de stat.

În urmă cu o lună, Fondul Proprietatea a cerut revocarea a patru membri din Consiliul de Supraveghere, care ar fi fost de acord cu numirea unui nou membru al directoratului fără un proces de selecție transparent.

Cei patru pe care Fondul dorea să îi revoce sunt: Ioana Andreea Lambru, Laurențiu Dan Tudor, Horia Marian Gambuțeanu și Andreea Negru Ciobanu. Aceștia se regăsesc și pe lista cu propuneri ale ministerului care va fi discutată în AGA din 3 august.

Într-un comunicat, reprezentanții Fondului enumeră neregulile săvârșite de acești patru membri ai CS: nu a existat un raport de evaluare asupra activității membrului Directoratului care ar urma să fie revocat din funcție, Petronel Chiriac, și nicio analiză pentru justificarea acestei decizii; unul dintre membrii Consiliului, Andreea Negru Ciobanu, a propus un nou membru al Directoratului prin simpla aducere la cunoștință Consiliului de Supraveghere a unui CV al candidatului (Adrian Constantin Volintiru); cei patru membri ai Consiliului au ignorat și încălcat în mod deliberat Codul de Etică al Hidroelectrica, care precizează că 'promovarea/recrutarea personalului trebuie să se facă într-o manieră transparentă, luând în considerare experiență profesională și integritatea necesare'.

Sursa: Agerpress