SRJ MediaSind solicita conducerii Radioului Public sa puna capat presiunilor impotriva membrilor de sindicat

Data publicarii: 01-08-2017 | Economie

Sindicatul Roman al Jurnalistilor MediaSind se solidarizeaza cu revendicarile membrilor filialei MediaSind-Radio Romania si solicita conducerii Societatii Romane de Radiodifuziune sa puna capat practicilor de intimidare a membrilor de sindicat, se arata intr-un comunicat MediaSind, remis luni, AGERPRES.

Conform sursei citate, sindicatul jurnaliștilor solicită anularea Ordinului Directorului General Interimar nr. 667 din 26 iulie 2017, document ce obligă salariații instituției să anunțe la secretariatul Direcției Economice dacă sunt sau nu de acord cu reținerea cotizației sindicale pe ștatul de plată.

"Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind consideră că acest Ordin încalcă în mod flagrant prevederile art. 2 din Legea nr. 1/2016 privind modificarea Legii nr. 62/2011 a Dialogului Social, potrivit cărora angajatorii sunt obligați să rețină cotizația sindicală la cererea organizației sindicale, cu acordul membrilor de sindicat, și nu la cererea expresă a salariaților, așa cum încearcă să impună actualul director general interimar", se spune în comunicat.

Potrivit SRJ MediaSind, angajatorul nu are voie să limiteze sau să împiedice exercitarea drepturilor sindicale.

"SRJ MediaSind denunță acest abuz care încalcă atât normele Organizației Internaționale a Muncii privind protecția membrilor de sindicat, precum și prevederile art. 40 din Constituția României privind libera asociere. Precizăm că prevederile art 7, alin (2), din Legea 62/2011 interzic în mod expres intervenția angajatorului de natură să limiteze ori să împiedice exercitarea drepturilor sindicale", conform textului citat.

De asemenea, SRJ MediaSind solicită directorului general interimar să anuleze în termen de 48 de ore acest document, pentru a preîntâmpina declanșarea unor conflicte de muncă în instituție și a unor posibile reacții internaționale.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: