Discovery va plati 14,6 miliarde de dolari pentru achizitionarea Scripps Networks

Data publicarii: 01-08-2017 | Economie

Reteaua de televiziune Discovery Communications va plati 14,6 miliarde de dolari in numerar si actiuni pentru achizitionarea Scripps Networks Interactive - o tranzactie care va ajuta compania sa obtina avantaje de la distribuitori si sa se extinda pe plan global, transmit Reuters si Bloomberg.

Discovery va plăti aproximativ 90 de dolari pentru o acțiune Scripps pe baza prețului de la închiderea ședinței bursiere din 21 iulie, au anunțat luni cele două companii. Prețul total al achiziției include și asumarea datoriei nete a Scripps, de 2,7 miliarde de dolari.

Rețelele de televiziune se confruntă cu o scădere a numărului de abonați pentru serviciile de cablu și satelit, deoarece oamenii preferă serviciile video online și rețelele de socializare.

Prin achiziționarea Scripps, Discovery obține acces la un portofoliu de programe cu o audiență ridicată: HGTV, Travel Channel și Food Network.

Luni, în predeschiderea Bursei de la New York, acțiunile Scripps au urcat cu 1,3%, la 88 dolari.

Altă companie interesată de Scripps este Viacom, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: