Bursa de la Bucuresti organizeaza joi un atelier de vara pentru antreprenori

Data publicarii: 03-08-2017 | Economie

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) organizeaza joi un atelier de vara pentru antreprenori, in cadrul caruia vor fi oferite informatii despre obtinerea finantarilor in vederea dezvoltarii companiilor cu ajutorul bursei.

Reprezentanții BT Capital Partners și INC SA, precum și un consultant autorizat AeRO vor acoperi subiecte importante referitoare la listarea companiilor atât pe piața principală cât și pe AeRO, piața dedicată start-up-urilor și IMM-urilor.

Evenimentul va fi deschis de către directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski.

La finalul primului semestru din acest an, Bursa de Valori București a păstrat un avans de două cifre, respectiv de aproape 11%, pe fondul unei luni iunie marcate de acordarea de dividende și de o serie de incertitudini politice.

"BET, principalul indice al pieței, cel care măsoară evoluția celor mai lichide companii, a încheiat luna iunie la un nivel de 7.855 puncte, ceea ce corespunde unei creșteri de 10,87%. Un avans mult mai puternic a fost consemnat de indicele BET-TR, care include și dividendele acordate de companiile din BET. La 10.226 de puncte, BET-TR a consemnat o creștere de 16,85% la finalul primului semestru. Sezonul dividendelor a marcat puternic luna iunie, iar cele mai mari randamente ale dividendelor acordate au depășit 18%", preciza un comunicat al BVB emis la începutul lunii iulie.

Potrivit sursei citate, în plin de sezon de acordare a dividendelor și în ciuda incertitudinilor interne care s-au reflectat pe piața de capital, valoarea medie zilnică a tranzacțiilor efectuate a crescut cu peste 30% și a ajuns la 9,68 milioane de euro la finalul primului semestru.

De asemenea, prima jumătate de an a fost marcată de listarea a doua companii. Pe 16 mai, au intrat la tranzacționare acțiunile DIGI Communications, simbol bursier (DIGI), important furnizor de servicii de telecomunicații din România și Ungaria, în urma finalizării cu succes a celei mai mari oferte publice inițiale (IPO) derulată de o companie privată pe piața de capital românească, de peste 944 milioane lei (207 milioane euro).

Acțiunile AAGES (Asociația pentru Aplicarea Generatoarelor Statice), simbol bursier AAG, companie care proiectează și fabrica instalații de încălzire prin inducție pentru o gamă largă de aplicații, au început tranzacționarea la Bursa de Valori București (BVB) pe 19 iunie, în urma unei oferte prin care acționarii au vândut 15% din companie pentru circa 5,5 de milioane de lei.

Capitalizarea companiilor românești a ajuns la 19,25 miliarde de euro la finalul lunii iunie, în timp ce capitalizarea bursieră a tuturor companiilor listate la BVB a depășit 37 de miliarde de euro.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: