Supermarketurile din Germania nu mai vand oua de teama contaminarii cu pesticide

Data publicarii: 04-08-2017 | Economie

Grupul german de distributie Aldi, care are peste 4.000 de magazine in Germania, a anuntat vineri ca a decis sa retraga de la comercializare ouale, ca masura de precautie fata de o posibila contaminare cu pesticide a oualelor provenite din Olanda, informeaza Reuters.

Lanțurile germane de supermarketuri, de la Lidl la Rewe, au anunțat și ele încă de joi că au pus capăt comercializării ouălor infectate.

Anterior, Agenția pentru siguranța alimentelor din Olanda (NVWA), a publicat o listă cu numere de serie ale ouălelor care sunt considerate nesigure pentru consum, din cauza unei posibile contaminări cu o substanță toxică denumită fipronil. În plus, aproximativ 180 de crescători de păsări din Olanda, al doilea mare exportator de păsări după SUA, au fost temporar închise.

"Aceasta este o măsură preventivă. Nu există niciun motiv să presupunem că există riscuri la adresa sănătății", a informat Aldi într-un comunicat de presă, adăugând că ar putea apărea unele deficiențe în aprovizionarea cu ouă din cauza acestei măsuri.

La originea acestei crize sunt crescătorii de păsări din Olanda care au recurs la Chickfriend, o societate specializată în eradicarea paraziților. Această societate ar fi utilizat un produs pe bază de plante, Dega 16, contaminat cu substanța activă din mai multe insecticide, fipronil, produs și de firma germană BASF. Această moleculă, utilizată în mod obișnuit în produsele veterinare împotriva puricilor, acarienilor și căpușelor, este interzisă în tratarea animalelor destinate consumului, precum păsările.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: