Un steag de 30 de metri va fi inaltat la Universitate, la cumpana dintre ani

Data publicarii: 30-12-2006
Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a declarat, vineri, ca este multumit de stadiul lucrarilor la locatia din Piata Universitatii, unde va avea loc eurorevelionul organizat de municipalitate. Primarul a vizitat, vineri seara, locul unde se va desfasura petrecerea, pentru a verifica stadiul in care se afla lucrarile. "Sunt multumit de lucrari, sunt in grafic, nu exista intarzieri, dar important este ca evenimentul sa placa bucurestenilor si veti vedea ca multi dintre ei isi vor aduce aminte de acest eveniment", a spus edilul Capitalei.

Videanu a precizat ca in fiecare zi aproximativ doua sute de persoane au muncit pentru ca scena, instalatiile tehnice si jocurile de lumini sa fie gata la timp. Primarul general a mai tinut sa precizeze din nou ca nu exista niciun fel de competitie intre spectacolele organizate in Capitala de revelion.

De asemenea, Videanu a explicat ca, in noaptea de Revelion, linistea publica va fi asigurata de un numar impresionant de forte de ordine.

La cumpana dintre ani, in piata va fi inaltat un steag de 30 de metri inaltime, iar cladirea Teatrului National "va fi scaldata intr-o cascada de lumina", a mai spus Videanu.

Potrivit directorului Centrului de Proiecte Culturale ARCUB, Mihaela Paun, revelionul care se va desfasura in Piata Universitatii, va incepe la ora 19.00 si se va termina in jurul orei trei fara un sfert. Punctul culminant al spectacolului va fi intre orele 23.40 si 23.48 cand va avea loc un spectacol de lumini, sunet si lasere care va fi sustinut pe muzica din Rapsodia Romana. De la miezul noptii presedintele Traian Basescu este asteptat sa sustina discursul oficial.

Intre orele 19.00 si discursul presedintelui, in Piata Universitatii va avea loc un concert sustinut mai multe trupe romanesti (Suie Paparude, Sensor, DJ Project, Proconsul, Voltaj, Iris, Directia 5, Holograf, Night Loosers), dar si de castigatoarea din 2005 a Eurovisionului, Ruslana.

Participantii la eveniment vor putea sa manance si sa bea, contra cost, in corturi special amenajate in piata, unde va fi pusa in vanzare si "sampania integrarii".

Costul estimat al petrecerii organizate in nopatea de revelion de Primaria Capitalei este de un milion de euro.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: