Sobolewski: Tranzactiile recente cu obligatiuni reprezinta un mesaj pozitiv transmis de Romania investitorilor locali si internationali

Data publicarii: 08-08-2017 | Economie

Tranzactiile recente cu obligatiuni reprezinta un mesaj pozitiv transmis de Romania investitorilor locali si internationali, a declarat Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), cu ocazia intrarii la tranzactionare a unor noi obligatiuni UniCredit.

'Acest fapt arată ca piața de capital locală are capacitatea și instrumentele necesare să absoarbă tranzacții semnificative și că a devenit una matură și efervescentă, atât cu emisiuni sau vânzări de acțiuni, cât și cu emisiuni de obligațiuni', a spus Sobolewski.

În ceea ce priește obligațiunile UniCredit, reprezentanții băncii au subliniat că acțiunea face parte din planul strategic de diversificare a surselor de finanțare.

"Acțiunea face parte din planul strategic de diversificare a surselor de finanțare și dorinței de a fi alături la o dezvoltare continuă a pieței de capital din România. Ne-am adresat investitorilor calificați și interesul deosebit ne-a bucurat foarte mult. Peste 30 de investitori locali au subscris. Am avut fonduri de pensii locale, asset manageri, asigurători. Unul dintre investitori a fost BERD', au precizat aceștia.

Obligațiunile corporative emise de UniCredit Bank, membră a Grupului UniCredit, au intrat, luni, la tranzacționare la Bursa de Valori București (BVB). Emisiunea de obligațiuni corporative a avut o valoare totală de 610 milioane de lei.

Aceasta a fost structurată pe 3 clase, în tranșe de scadență de 3 ani, 5 ani, 7 ani, cu decontare bi-anuală și având dobânda cuponului variabilă, respectiv pentru tranșa de scadență de 3 ani, simbol UCB20, ROBOR la 6 luni +0,65%, pentru cea de 5 ani, simbol UCB22, ROBOR la 6 luni +0,85%, iar pentru scadența la 7 ani, simbol UCB24, ROBOR la 6 luni +1,05%. Intermediarul emisiunii a fost IEBA Trust.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: