Sobolewski: 35 de companii se listeaza pana la finalul anului pe AeRO

Data publicarii: 08-08-2017 | Economie

Piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti se imbogateste cu 35 de companii pana la finalul anului, marti fiind listate opt, a anuntat directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski, intr-o conferinta de presa.

"Este rezultatul unui moment istoric. Având în vedere că fuziunea prin absorbție a SIBEX — Sibiu Stock Exchenge a intrat pe ultima sută de metri, mai multe companii vor fi tranzacționate pe piața AeRO. Suntem încrezători că aceste noi parteneriate vor fi de bun augur pentru noile companii listate la BVB, mai ales având în vedere că România este foarte aproape de modelul 'O singură țară, o singură bursă'", a spus directorul general al BVB.

Cele opt companii listate marți sunt: Casa Albă — independentă, care se ocupă cu închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, ICERP, care are ca obiect de activitate fabricarea de produse chimice, Professional IMO Part Ners (dezvoltator imobiliar), Romanofir (pregătirea fibrelor și filarea acestora), Romradiatoare (fabricarea altor piese și accesorii pentru autovehicule și pentru motoarele acestora), Selca (lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale), Sigstrat (fabricarea de furnire și a panourilor de lemn) și Virola — Independența (închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate). Fuziunea dintre Bursa de Valori București (BVB) și Sibex ar trebui să se întâmple în următoarele săptămâni, acum așteptându-se ultimele decizii ale Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a declarat, recent, pentru AGERPRES, Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori București (BVB).

"Fuziunea ar trebui să se întâmple în următoarele săptămâni. Acum așteptăm ultimele decizii ale ASF", a spus Sobolewski.

El a precizat că piața de capital românească a fost subevaluată mulți ani, iar acum are șanse să fie upgradată.

"Piața de capital din România a fost mulți ani subevaluată. A fost de asemenea clasificată ca o piață de frontieră care are acum șanse să fie upgradată. Începe să se vadă o schimbare. Anul trecut am pus fost puși pe watchlist pentru a deveni o piață emergentă, așadar vedem un interes mai bun a investitorilor locali și internaționali. Situația din România este specifică într-un sens foarte bun", a mai arătat CEO-ul BVB.

Pe data de 31 mai Bursa de Valori București a anunțat că își majorează capitalul social cu 3,7 milioane lei în vederea fuziunii cu SIBEX — Sibiu Stock Exchange.

"Consiliul de Administrație al Societății Bursa de Valori București, reunit în ședința din data de 30 mai 2017, a stabilit valoarea finală a majorării de capital social al societății, astfel cum aceasta rezultă în urma implementării operațiunilor prevăzute în Proiectul de Fuziune dintre Bursa de Valori București și SIBEX — Sibiu Stock Exchange și aprobate prin Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor Societății", se arată într-un document publicat pe propria pagină de Internet.

BVB emite un număr total de 375.048 acțiuni noi, cu o valoare nominală individuală de 10 lei, care sunt atribuite acționarilor SIBEX.

''Capitalul social al BVB se majorează de la valoarea de 76.741.980 lei, împărțit în 7.674.198 acțiuni, cu o valoare nominală de 10 lei, la valoarea de 80.492.460 lei, împărțit în 8.049.246 acțiuni, cu o valoare nominală de 10 lei'', informează BVB.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: