Felix Patrascanu: Pericolul care ii paste pe politicieni este acela ca pot ajunge ca peste un an sa taie din salarii

Data publicarii: 11-08-2017 | Economie

Pericolul care ii paste pe politicieni in momentul de fata este faptul ca pot ajunge in situatia ca anul viitor sa taie din salarii, a spus a Felix Patrascanu, unul dintre liderii proiectului RePatriot.

"Mărirea salariilor în România nu este un lucru rău, numai că acest lucru făcut de acest Guvernul trebuie să fie sustenabil. Adică, acest salariu mărit în momentul de față trebuie să îl dăm și peste un an și peste doi ani și peste trei. Pericolul care îi paște pe acești politicieni în momentul de față este faptul că pot ajunge în situația ca la anul să taie din salarii. Ce s-a întâmplat cu un guvern anterior care a tăiat 25% din salarii? Ce s-a întâmplat cu acea forță politică? Să ne aducem cu toții aminte. A dispărut efectiv de pe scena politică. Amintim politicienilor din ziua de astăzi că lucrurile nesustenabile făcute în țara acesta ajung să ne aducă în această situație, care este foarte gravă", a declarat Felix Pătrășcanu.

Acesta a spus că deficitul forței de muncă se află pe primul loc în ierarhia problemelor identificate de antreprenorii din cadrul Fundației României Business Leaders ca piedică în dezvoltarea afacerilor.

"Sunt 4 milioane de români plecați afară. Ceva este foarte greșit în România dacă am ajuns să fim pe locul doi după Siria în momentul în care oamenii aceștia vor să plece și ceva s-a întâmplat aici. Nu știu cine e vinovatul principal, sigur suntem și noi, poate că nu ne-am aliniat mai repede tuturor lucrurilor care se întâmplă și s-au întâmplat în Europa", a afirmat Felix Pătrășcanu, care este co-fondator al companiei FAN Courier.

Acesta a declarat că România pierde în prezent în jur de 80.000 de oameni pe an, "cam un oraș mediu".

"România pierde în momentul de față în jur de 80.000 de oameni, cam un oraș mediu, pe an. Oameni care tot pleacă. Cine pleacă către țările acestea vestice cu precădere? Pleacă oameni foarte bine calificați. Pleacă medici, profesori, oameni cu înaltă calificare de care ai mare nevoie. Bunii meseriași au plecat acolo", a spus Felix Pătrășcanu.co-fondator al companiei FAN Courier.

Acesta a declarat că a fost realizat un studiu pe 400 de persoane cu care reprezentanții organizației s-au văzut în conferințele ținute în marile orașe ale Europei, iar în urma acestuia a rezultat că 70% dintre cei cu care s-a discutat ar dori să se întoarcă acasă, fără a preciza un orizont de timp.

De asemenea, el a afirmat că sunt și discuții cu instituțiile statului pentru a aduce în țară, la muncă, peroane vorbitoare de limba română din țările vecine, menționând Serbia, Moldova sau Ucraina.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: