Laufer: Noua lege a parteneriatului public-privat ar putea fi in functiune pana la 1 octombrie

Data publicarii: 31-08-2017 | Economie

Noua lege a parteneriatului public-privat ar putea fi in functiune pana la 1 octombrie, textul fiind apreciat de toata lumea, a declarat, joi, Ilan Laufer, ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane.

"Parteneriatul Public-Privat este una dintre măsurile din Programul de Guvernare asupra căreia m-am aplecat foarte mult în ultimele două luni. Premierul mi-a cerut chiar în prima săptămână de mandat ca în 30 de zile să finalizez noul text al legii, care este unul simplificat. Este o procedură simplicată, dar a zis că la 1 august pe lângă textul modificat vrem și normele de aplicare. În România, din păcate, s-a mai întâmplat un fenomen. Avem o nouă lege, dar nu-i aplicabilă pentru că nu avem norme. Normele, la anul și la mulți ani. Mă uit în sală și văd reprezentanți a unor asociații care au participat la modificarea legii și elaborarea normelor. Săptămâna aceasta așteptăm ultimele modificări și ultimele observații pentru textul de lege", a spus Laufer.

El a precizat că textul legii este apreciat de toată lumea.

"PPP este în România ceva extrem de atractiv pentru piața privată. Este o investiție sigură. Cei care vor intra în parteneriat public-privat cred că vor face un profit rezonabil fără să-și asume un risc major. Până pe 1 octombrie ne dorim să intre deja în funcționare noua lege a parteneriatului public-privat", a mai spus ministrul.

Sursa: Agerpress