Proprietarul British Airways se numara printre firmele care au depus oferte pentru Air Berlin

Data publicarii: 19-09-2017 | Economie

Grupul IAG, proprietarul companiei aeriene British Airways, se numara printre companiile care au depus oferte pentru o parte sau intreaga companie aeriana germana Air Berlin, au declarat luni pentru Reuters surse din apropierea acestui dosar.

Cumpărătorii interesați de activele companiei aeriene Air Berlin trebuiau să își prezinte ofertele până la data de 15 septembrie, o decizie urmând să fie anunțată în după alegerile legislative din Germania.

Potrivit surselor, majoritatea investitorilor potențiali sunt interesați în principal de cele 140 de avioane ale Air Berlin și sloturile de decolare și aterizare pe care Air Berlin le deține pe aeroporturi precum Duesseldorf și Berlin, în loc să preia întreaga companie.

Printre ofertanții care au confirmat până acum că au depus o ofertă se numără compania low-cost EasyJet care a precizat că este interesată de operațiunile pe distanțe scurte ale Air Berlin. De asemenea, austriacul Niki Lauda, triplu campion mondial de Formula 1, a anunțat că împreună cu compania Condor, deținută de grupul Thomas Cook, a depus o ofertă pentru compania aeriană Niki, companie pe care Lauda a înființat-o în 2003 dar care între timp a devenit o divizie a companiei germane Air Berlin. Investitorul Hans Rudolf Woehrl s-a oferit să preia întreaga companie Air Berlin în timp ce compania chineză LinkGlobal Logistics a cerut mai mult timp pentru a formula o ofertă.

"Interesul viu din partea investitorilor este o veste de bun augur pentru Air Berlin. Ne vom asigura că vom găsi cea mai bună soluție penru companie și angajații săi înaintea reuniunii consiliului de administrație din 25 septembrie," a declarat directorul general de la Air Berlin, Thomas Winkelmann.

Air Berlin este a doua mare companie aeriană germană după Lufthansa cu peste 8.000 de angajați. Luna trecută, Air Berlin și-a declarat insolvența, după ce principalul său acționar, compania Etihad Airways din Abu Dhabi, a încetat să îi mai acorde sprijin financiar. Acest anunț a obligat Guvernul german să vină în sprijinul operatorului aerian cu un credit punte de 150 de milioane de euro pentru ca avioanele Air Berlin să poată zbura în continuare.

Sursa: Agerpress