Banca Internationala de Investitii listeaza obligatiuni de 300 milioane lei si de 60 milioane euro, la BVB

Data publicarii: 21-09-2017 | Economie

Banca Internationala de Investitii, cu sediul la Moscova, va lista, pe piata romaneasca de capital, obligatiuni in valoare de 300 de milioane de lei si de 60 de milioane de euro, se arata intr-un anunt publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Pentru emisiunea în lei rata dobânzii este de ROBOR la 3 luni +1,5% și se va plăti trimestrial, iar la euro de 1,593% (fixă), urmând a se plăti anual.

Banca a anunțat, recent, că a lansat o ofertă primară de obligațiuni cu o valoare nominală minimă de 100 milioane euro, denominată în lei și euro cu o maturitate de 3 ani. Fiecare obligațiune denominată în lei are o valoare nominală de 10.000 lei, în timp ce fiecare obligațiune denominată în euro are o valoare nominală de 10.000 euro.

Potrivit prospectului, se va depune o cerere de admitere a obligațiunilor la tranzacționare în categoria obligațiunilor internaționale a pieței reglementate la vedere a Bursei de Valori București. Prima zi de tranzacționare a obligațiunilor este prevăzută să aibă loc în jurul datei de 28 septembrie 2017.

Emitentul a primit ratingul Baa1 cu perspectivă pozitivă din partea Moody's Investors Service, BBB cu perspectivă stabilă din partea Fitch Ratings CIS Ltd, BBB cu perspectivă stabilă din partea Standard & Poor's Credit Market Services Europe Limited și A cu perspectivă stabilă din partea Dagong Global Credit Rating Co., Ltd.

Sursa: Agerpress