Meyer (FP): Aeroporturi Bucuresti are nevoie de extinderea capacitatii;o oferta publica initiala ar ajuta la acest lucru

Data publicarii: 27-09-2017 | Economie

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) are nevoie de extinderea capacitatii, iar un IPO (Oferta publica initiala, n.r.) ar ajuta la acest lucru, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, Johan Meyer, Co-CEO al Franklin Templeton Investments si co-manager de Portofoliu la Fondul Proprietatea (FP).

"Presupun că mulți dintre voi, când ați călătorit, ați trecut prin aeroport și ați văzut că este o creștere a traficului. Realitatea este că terminalul își atinge rapid capacitatea proiectată. Devine o experiență mai puțin plăcută. Deci, o decizie de extindere a capacității trebuie luată mai bine mai devreme decât mai târziu. Un IPO va strânge capital și poate fi o situația ideală pentru această extindere", a spus Meyer.

Reprezentanții FP susțin că se continuă discuțiile cu Guvernul referitoare la acest subiect, însă nu există un termen sau planuri clare în această direcție.

Conform unei prezentări din cadrul conferinței, traficul de pasageri a crescut, pe principalul aeroport din țară, "Henri Coandă", cu 16,6% în primele 6 luni ale anului 2017, comparativ cu aceeași perioadă din 2016, ajungând la 5,91 milioane de pasageri.

De asemenea, numărul de zboruri a crescut cu 9%, la 55.739.

Sursa: Agerpress