Biletele de tren se vor scumpi cu aproximativ 7%, de la 1 martie

Data publicarii: 05-01-2007
Biletele de tren se vor scumpi cu aproximativ 7% de la 1 martiePretul biletelor de tren va creste aproximativ 7% de la 1 martie potrivit programului stabilit in cursul anului trecut de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), au declarat surse din cadrul MTCT. Potrivit surselor citate valoarea exacta urmeaza sa fie stabilita in perioada urmatoare. Guvern a aprobat, in luna octombrie 2006 o ordonanta prin care tarifele pentru transportul feroviar de calatori vor putea fi majorate, trimestrial, pana la 31 decembrie 2007, cu maximum 7% peste nivelul cumulat al indicilor preturilor de consum publicati de Institutul National de Statistica neluati in calcul de la ultima majorare. Astfel, se urmareste ca pana la sfarsitul anului 2007 pretul unui bilet de tren sa se majoreze cu pana la 60% fata de pretul de acum.

Ultima scumpire a fost facuta la 1 decembrie 2006 cand tarifele au crescut cu 7,9 %, masura justificata de reprezentantii CFR Calatori prin nevoia cresterii veniturilor proprii si compensarea majorarilor de preturi si tarife practicate de furnizorii de combustibili, energie electrica si alte produse.

Ministrul Transportului, Radu Berceanu, a explicat in luna august a anului trecut, ca aceste scumpiri sunt necesare pentru ca subventia acordata de stat transportului de calatori cu trenul, la care se adauga pretul biletului, sa poata acoperi macar costurile transportului.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: