Petre Daea: Trebuie sa mancam produsele traditionale

Data publicarii: 01-10-2017 | Economie

De Ziua nationala a produselor agroalimentare romanesti vom organiza in fiecare capitala de judet spatii de comercializare a produselor traditionale, a declarat, sambata, la Iasi, ministrul Agriculturii Petre Daea.

"Pe 10 octombrie, când se sărbătorește pentru prima oară Ziua națională a produselor agroalimentare românești, vom organiza în fiecare capitală de județ și în orașele importante, spații de comercializare a produselor tradiționale. Astfel, oamenii pot să vadă ce s-a produs până la această dată. Dorim să creăm și o piață de desfacere, pentru că trebuie să mâncăm aceste produse care sunt foarte valoroase", a declarat ministrul Agriculturii Petre Daea.

El a spus că ar fi păcat să "dăm la o parte produsele tradiționale și să mâncăm produsele altora, deși gustul fiecăruia îl determină să aleagă".

"Iată că prin aceste mijloace de promovare și realizare a acestor spații de vânzare credem noi că dăm o mână de ajutor acestor produse tradiționale pe care noi le-am autorizat și care sunt foarte multe și foarte bune", a spus ministrul Petre Daea.

Ministrul Agriculturii s-a aflat sâmbătă după amiaza la Iași pentru a lua parte la inaugurarea unui laborator unde urmează a fi testată gratuit lâna. În timpul vizitei, ministrul a participat și la o demonstrație de testare a unui fir de lână, care inițial a eșuat din cauza unui aparat care nu a reușit să pornească.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: