Anghel (BVB): Romanii nu ocupa un loc fruntas din punct de vedere al educatiei financiare

Data publicarii: 03-10-2017 | Economie

Romanii nu ocupa un loc fruntas din punct de vedere al educatiei financiare si nu stiu daca este bine sau nu sa "isi puna ouale in acelasi cos", a declarat Lucian Anghel, presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), intr-o conferinta organizata cu ocazia "Saptamani internationale a investitorului".

"România nu ocupă un loc fruntaș din punct de vedere al educației financiare. Românii au "scorat" cel mai jos răspunzând la câteva întrebări simple puse la nivel european. Și bulgarii sunt deasupra noastră. Românii, la întrebarea "Este sigur să îți pui toate ouăle în același coș?" nu au știut să răspundă. Asta arată că avem foarte multe de făcut în ceea ce privește educația financiară. De asemenea, cunoaștem foarte puține alternative și aici am avut sprijinul și implicarea și ne-am bucurat că am avut alături de noi fonduri de investiții, de pensii, brokeri, asiguratori, în încercarea de a arăta toate alternativele financiare de investiție pentru românii care au dorit să participe la aceste evenimente", a spus Anghel.

Potrivit acestuia, dacă vom avea un grad de educație financiară, nu doar piața de capital sau piața financiară va beneficia, ci întreaga Românie.

"Vom trăi mai bine dacă gradul nostru de educație financiară va fi mai ridicat. Din păcate, acest lucru nu se poate realiza decât cu investiții pe termen lung, practic în mod constant trebuie să plantăm semințe ca să putem să recoltăm peste 5, 10, 15 ani. Efectele nu se pot obține mai repede. Pe de altă parte, nici nu avem ce să recoltăm dacă nu plantăm. Acest lucru cred că trebuia făcut în mod constant după 1990. Încercăm să recuperăm acum alături de partenerii noștri", a mai arătat președintele BVB.

Autoritatea de Supraveghere Financiară, Bursa de Valori București și Depozitarul Central organizează, marți, World Investor Week, o inițiativă susținută de Organizația Internațională a Reglementatorilor de Valori Mobiliare.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: